image description

Zicht op zeebaars : Slechtste seizoen ooit! (1)

Ik kan er een lang verhaal van maken maar de zeebaarsvangsten zijn de laatste weken tot een nieuw dieptepunt gedaald. Ik heb het nog nooit meegemaakt dat ik al meer dan 30 kantsessies zonder vis/aanbeet heb afgesloten.


De vangsten tijdens onze laatste bootsessie waren niet best.

Zo stonden we afgelopen week tijdens een super tij met maar liefst ruim 40 goede vissers op de pier van Hoek van Holland zonder één enkele aanbeet. Ook de vangsten vanaf de boot zijn tot een dieptepunt gedaald. Normaliter ving je altijd wel een aantal (mooie) zeebaarzen en kreeg je regelmatig je  aanbeten. Onze sessie van afgelopen maandag leverde precies 5 aanbeten en 3 vissen op. Grote vraag is natuurlijk waar zijn die enorme  scholen zeebaars gebleven die het uitgestrekte Europoortgebied al tientallen jaren bevolkten.


Soms een dikke beer tussendoor.


Bootvisserij blijft ook ver onder de maat.

Je maakt mij niet wijs dat ze de laatste maanden allemaal zijn weg gevangen. Natuurlijk deden de stroperspraktijken rond de uitlaat van de EON van de afgelopen winters er geen goed aan maar dat de populatie zo is uitgedund is ook voor ons zeebaarsploegje geheel nieuw.


Willem van Vliet ( mr StCroix) met een dikke 60er.

Oke natuurlijk wordt er zo links en rechts nog wel een zeebaarsje gevangen maar je moet er wel heel veel uren voor maken. Beste vangsten worden zo als gebruikelijk meestal geboekt tijdens de invallende schemer en de nachtelijke uurtjes.


Don ving met regelmaat dikke baarzen vanaf het strand voor o.a. de Zandmotor.

Kortom er is momenteel iets aan de hand waar ik mijn vinger niet op kan leggen. Laten we hopen dat de maanden september en oktober nog voor wat zeebaarsvuurwerk zullen zorgen. Ik hou je uiteraard op de hoogte.

Stekel Ze

The Bass Whisperer. 

Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Dreiging gemeentelijke visverboden
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars : Nog pakweg 10 weken geduld.
Willem Moorman -