image description

Zicht op Zeebaars: Regelmatig mooie zeebaarzen

Zicht op Zeebaars: Regelmatig mooie zeebaarzen

Door: Joop Folkers

Zoals ik eerder deze week al aangaf is het hard werken om een aanbeetje te kunnen forceren! De zeebaars zit er op zeker, maar het is ieder jaar weer hetzelfde liedje gedurende deze periode (augustus-september) zijn onze stekels in hoofdzaak gefocust op het vreten van (zachte) krabben.


De waterweg levert mooie baarzen op.

Logisch want Moeder natuur heeft een uitgebreid menu voor ze op de kaart staan! Veel krabben zijn in deze periode aan het verschalen terwijl het kustwater is vergeven van de zwemkrabbetjes! Maar er zijn gelukkig nog zeebaarzen genoeg die het niet zo nauw nemen en af en toe gewoon tot de aanval overgaan!


Zo kreeg Pieter zijn gehavende shad terug van een dikke zeebaars!

Gistermiddag heb ik samen met een vismaatje een korte sessie vervist in het inmense Europoortgebied. Naast een aantal missers en verspeelde baarzen wisten we toch nog een aantal leuke vissen te verleiden. Ook nu was de fluo-gele Black Minnow uitvoering (12 gram)  van Fiiish weer de redder van de dag. Mijn maat loste nog een dikke 70er aan de Kaki uitvoering.


Uren maken levert vis op.

De shad schoot tijdens een spectaculaire dril totaal verwoest door het kopschudden van de baars uit zijn bek! Wat me de laatste sessies opvalt is dat je de meeste aanbeten krijgt tijdens het afzinken van de shad, dus echt tussen water en wind! Ook de 10 grams uitvoering bewees zijn vangkracht weer eens.


Super sport voor de zomer avonden.

Stekel ze,
The Bass Whisperer,
Joop