image description

Zicht op zeebaars : Ondanks de kleine opleving is het hard knokken

Toen ik vorige week de nodige goede zeebaarsvangsten binnen kreeg had ik in één keer weer het gevoel dat die moeilijke periode eindelijk voorbij was. Zowel rond IJmuiden, Zeeland als het Europoortgebied werden ineens weer eens mooie zeebaarzen gevangen.


Supersport!


Mijn eerste Subwalk baarzen van dit seizoen.


Ze worden alweer dikker en sterker!


Vorig jaar vingen we in deze periode dikke vissen!

Vissen van 60 tot ruim 70 cm waren zomaar ineens geen uitzondering meer. Waren, want zo snel als ze waren gearriveerd bleken ze ook ineens weer verdwenen. Natuurlijk wordt er hier en daar best nog wel een baarsje gevangen maar de aantallen en de grootte van de vissen houd zeker niet over. Ik heb met meerdere zeebaarsvissers aan de telefoon gehangen om te proberen te achterhalen waarom onze gestekelde vrienden zo moeilijk te verleiden zijn. Niemand heeft een goede verklaring voor datgene er speelt.


Patrick gidst ook tijdens de avonduren en....niet zonder succes.


Ook Patrick is weer volop aan het gidsen met goede resultaten!

Ook de bootvisserij is nog niet echt los ware het niet dat we momenteel wat meer aanbeten kunnen noteren dan een paar weken geleden. Kortom het aantal vissen wat ik vorig jaar tot op heden wist te vangen wordt op lange na niet gehaald. Ik denk dat ik hooguit een 50% score kan noteren. Maaarrr.... je weet het nooit want vriend zeebaars is en blijft een onberekenbare vissoort. Misschien zwemt er volgende week weer zo'n grote school dikke zeebaarzen het Europoortgebied binnen net zoals vorig jaar gebeurde. Maar één ding is zeker op de bank vang je ze niet dus kom op pak je spullen en zoek een stek op.


Ook vanaf de kant soms mooie baarzen.


Zijn eerste sessie leverde hem meteen 2 baarzen op hoe gelukkig kun je zijn!!

A.s. zaterdag 25 juni heb ik nog enkele plaatsen vrij tijdens mijn workshop. Verder heb ik nog enkele plaatsen vrij op de zaterdagen 2-16-23 juli. Mocht ook jij zo'n leerzame zeebaarsworkshop willen volgen stuur me dan even een mailtje joopvis@caiway.nl ik zorg indien nodig geheel gratis voor het materiaal. Ook het kunstaas is tijdens de cursus gratis te gebruiken. Kortom wat houd je tegen om het eerste gevecht met deze mooie sportvis aan te gaan. Kijk voor meer info even op mijn site zeebaarsworkshops.net  bellen kan uiteraard ook 0031(6)20016129

Stekel ze,

The Bass Whisperer, 

Joop.

ANDEREN LAZEN OOK