image description

Zicht op zeebaars 243 Nog een paar weekjes te gaan

Zicht op Zeebaars 243

Nog een paar weekjes te gaan

Door Joop Folkers

Het is al weer goed te merken dat Moeder natuur de herfst in de strijd heeft gegooid. De dagen worden aanmerkelijk korter en de temperatuur zal volgens de laatste weerberichten een lelijke stap terug gaan doen waardoor ook de zeewatertemperatuur (nu nog ruim 20 graden!) snel zal teruglopen.


Op weg naar het kantoor.

Persoonlijk vind ik dit de mooiste tijd van het zeebaarsseizoen. De vissen zijn, zoals vorige week al schreef, in topconditie en dus loeisterk!


Mooie dikke sterke vissen.

Zo moest mijn vismaatje er de laatste bootsessie van afgelopen maandag ook weer aan geloven! Na een aantal schitterende aanbeten moest hij werkelijk in zijn hengel gaan hangen om een aantal dikke zeebaarzen uit de gevarenzone te dirigeren.


Zeebaars genoeg maar azen homaar!

Helaas mislukte dit meerdere keren omdat de kracht van de vissen in samenwerking met de getijdestroom net effe een snipper teveel bleken voor zijn combi! Kortom, het ziet er goed uit. Laten we hopen dat Sportvisserij Nederland er in slaagt om de beroepsvisserij met warnetten in het Europoortgebied aan banden te kunnen leggen.


Hard werken voor een aanbeet.

Heel veel stekken worden lelijk verziekt door deze mannen.


De waterweg blijft een toplocatie.

Donderdag 6 oktober geef ik weer een workshop vanaf de pier in Hoek van Holland. Mocht je kans willen maken om je eerste (sterke!) zeebaars ooit te vangen meld je dan aan doormiddel van een mailtje naar joopvis@caiway.nl of bel me even 06-20016129. Heb je zelf geen materiaal, geen probleem ik zorg voor gratis materiaal en kunstaas. Ook is het parkeren geheel gratis dus wat houdt je tegen!


Weer een leuke workshop gedraaid.

Voor meer informatie kun je terecht op mijn site www.zeebaarsworkshops.net

Stekel ze,
The Bass Whisperer,
Joop

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -