image description

Zicht op zeebaars : Lijkt wel herfst.

Eindelijk ving ik vorige week na ruim 10 blanks mijn eerste zeebaarsjes vanaf de pier in Hoek van Holland. Het werd tijd want de bekende moed was zo langzamerhand al behoorlijk in mijn schoenen gezakt.

Maar goed de eerste bootsessies leverden wel direct mooie vissen op. Opvallend was dat we al redelijk veel zeebaarzen aan de (diep duikende) plug wisten te vangen! De aanbeten waren wel weer super gaaf. Eindelijk weer eens van die snoeiharde dreunen tijdens het " naar beneden dwarrelen" van mijn shad. Ze zijn dus wel degelijk gearriveerd maar nog niet echt actief wat azen betreft.

Toch was de watertemperatuur in de Waterweg gisteren 20 mei al opgelopen tot ruim 15 graden! Normaliter hoog genoeg om onze gestekelde vrienden te activeren! Maar ja zoals ieder jaar is er ook nu weer geen peil op te trekken. Gewoon veel uren maken en blijven vertrouwen in je eigen kunnen is het motto. Het barst in het Europoortgebied al weken van de (mini) aasvis. Mede door het enorme aasaanbod is het begrijpelijk dat onze gestekelde vrienden moeilijker te verleiden zijn.

Gebruik indien mogelijk lichte jigkopjes van hooguit 13 gram en vis niet al te ver uit de kant. Ook kleine shadjes van pakweg 6 tot 8 cm zijn momenteel een pré. Het is zaaks dat je je kunstaasjes in de bovenste waterlagen aanbied. Langzaam maar zeker zal je de manier van vissen weer aan moeten passen aan de omstandigheden. Zodra makreel en fint ons kustwater weer binnen zwemmen is het gebruik van grof kunstaas aan te bevelen.

Kortom laten we hopen dat het eindelijk eens voorjaar wordt zodat we weer volop kunnen genieten van deze machtige sportvis. Ik ben afgelopen zaterdag weer gestart met mijn zeebaarsworkshops. Zoals verwacht waren de vangsten niet direct om over naar huis te schrijven maar waren de deelnemers dik tevreden en hadden ze volgens zeggen weer veel geleerd.

Heb ook jij zin om de strijd aan te gaan met deze sterke sportvis schrijf je dan in voor zo'n leerzame workshop.  Kijk voor meer info (foto's filmpjes etc) even op mijn site zeebaarsworkshops.net  of stuur even een mailtje joopvis@caiway.nl . Ik heb op de volgende data nog enkele plaatsen vrij. De zaterdagen:26 juni/ 10-17-24-31 juli

Daarna 4-11-18-25 september.

Stekel ze,

The Bass Whisperer. 

Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De Allrounder 130 : Alles op groen ( Deel 2 )
Willem Moorman -
image description
Ledenvergadering Sportvisserij Nederland 2021
Willem Moorman -