image description

Zicht op zeebaars : Hoppa hoe bedoel je een typisch Hollands wintertje.

Kort maar zeer krachtig met temperaturen die hier langs de kust zelfs de -10 aantikte! Sneeuw en ijs verdwenen gelukkig na een week weer als de bekende "sneeuw voor de zon"!!

De zeebaarsvisserij rond de EON was effe heel goed maar donderde direct met de intredende dooi weer helemaal in elkaar. De temperatuur loopt volgens het weerbericht rond het komend weekend weer op tot maar liefst 18 graden. Dat houdt in dat de watertemperatuur van onze rivieren en het kustwater vanaf dit moment langzaam maar zeker weer zullen oplopen. Mochten er de komende weken geen extreme "winteraanvallen" meer plaats vinden dan schat ik de kans in dat we de eerste zeebaarzen alweer rond half of eind april kunnen verwachten.


Veelvraten zijn het!

Gezien de vele leuke berichten van nieuwe en oude deelnemers van mijn workshops kan het alleen maar een leuk seizoen worden. Een van mijn vismaatjes maakte me er op attent dat er op Marktplaats volop Culprit shads voor een superprijsje in alle (top) kleuren worden aangeboden door een bedrijfje uit Zwijndrecht mocht je geinteresseerd zijn kun je ze altijd even bellen om te bestellen tel 06-27160290. Zelf heb ik met een aantal vismaatjes tijdens de vorstperiode nog een aantal mooie dikke zeebaarzen weten te vangen.


Joost met een supermooie winter Baars!

Zowel de diepduikende XRaps als shads waren killing! Uit zeer betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat er gedurende de zomermaanden op de kop van de Pr. Margriet haven een Ro Ro kade zal worden aangelegd wat ongetwijfeld weer een hele verandering qua stroming en herrie teweeg zal brengen. Wordt vervolgd!


Koude zeebaarzen. Zondag weer een leuke zeebaars sessie vervist met Edje Schauwen. Snoeiharde aanbeten en spannende drils. Uiteraard zijn deze stekels na een fotootje weer teruggezet in hun element!

Op zaterdag 15 mei start ik weer met mijn drukbezochte zeebaarsworkshops. Het loopt nu al storm dus mocht ook jij zin hebben om je eerste dril aan te gaan met de sterkste (zee) vis van Nederland schrijf je dan nu in alle info vindt je op mijn site www.zeebaarsworkshops.net  bellen kan uiteraard ook 0031(6) 20016129 . Mocht je zelf geen materiaal hebben dan zorg ik daar geheel gratis voor ook het kunstaas is tijdens zo'n cursus gratis te gebruiken. Kortom wat houd je tegen?

Stekel ze,

The Bass Whisperer

Joop 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Kansen voor Oranje damesequipe op WK Dobbervissen
Willem Moorman -
image description
Speed of Slowmotion: deel 2
Willem Moorman -