image description

Zicht op zeebaars : He hè Eindelijk!

Wat een moeilijke start van dit zeebaars seizoen zeg...niet te geloven. Ik heb nog nooit zoveel blanks bij elkaar gevist als tijdens dit prille seizoen.

Maar goed langzaam maar zeker komt er een beetje leven in de brouwerij en melden zich momenteel mooie dikke zeebaarzen tijdens zowel de boot als kantvisserij. Zelf vis ik graag in de Waterweg maar ook stekken als het Calankanaal en het Hartelkanaal leveren zo nu en dan mooie vissen op.


Dikke 80ers aan de diepduikende pluggen!


Ook tijdens mijn workshop van afgelopen zaterdag werden er weer leuke zeebaarzen gevangen.

Opvallend is dat er veel kleine blauwe makreeltjes rondzwemmen op deze stekken. Ook vriend fint is weer volop gearriveerd rond de landtong van Rozenburg. Fint wordt veelal belaagd met kleine pilkertjes van pakweg 12 tot 20 gram. De bijvangst bestaat veelal uit scholenbaars. Ook aan het begin van de pier in Hoek van Holland zijn de finten volop aanwezig. Beste tij loopt van pakweg 2 uur voor tot 2 uur na hoog water. De beste vangsten vanuit de boot boeken we aan dieplopende Rapala pluggen.

Vanaf de kant vang ik verreweg de meeste baarzen aan allerlei soorten shads. Opvallend goed momenteel is the good old Culpritt (salt&pepper) kortom er is eindelijk weer iets te beleven voor ons zeebaarsvissers. Geniet er van. Wil ook jij kans maken om een spannende dril met vriend zeebaars aan te gaan geef je dan op voor een van mijn workshops.

Het is superdruk maar hierbij enkele data waarop ik nog enkele plaatsen vrij heb. De zaterdagen17/24 en 31 juli. Verder 4/11/18 en 25 september voor mij nog steeds een van de mooiste maanden om zeebaars te belagen. Kijk voor meer info even op mijn site zeebaarsworkshops.net of stuur me even een mailtje joopvis@caiway.nl  bellen kan natuurlijk ook  0031(6)20016129

Deelnemers van mijn workshop vangen nu al hun visje!!!

Veel succes!

Stekel ze

The Bass Whisperer. 

Joop

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De haken en ogen van een Noorse vistrip (18 )
Willem Moorman -
image description
Pike Experience 2022
Willem Moorman -
image description
Vangstverslag zeebaarsvissen Maasvlakte…
Willem Moorman -