image description

Zicht op zeebaars : He hè Eindelijk!

Wat een raar seizoen is het toch. Zo sta je uren lang voor Jan met de bekende korte achternaam te smijten zonder een aanbeet en zo vang je binnen een tijdsbestek van nog geen 3 uur maar liefst 5 dikke baarzen.

Wie het weet mag het zeggen maarrr dat is zeebaarsvissen in optima forma. Ook tijdens mijn workshop van afgelopen zaterdag werden er redelijk wat baarzen gevangen en verspeeld. Ook nu bleek het nut van zo'n zeebaarscursus weer eens.  Na pakweg een half uur werd er nauwelijks nog een kunstaasje verspeeld omdat het het zwevend vissen snel door de deelnemers werd opgenomen. Geloof me natuurlijk zwemt er zo links en rechts in het uitgestrekte Europoort gebied best wel een baarsje rond al zijn de scholen in mijn optiek lelijk geminiseerd door de stropersbendes bij de EON uitlaat afgelopen winter.

Verreweg de beste vangsten boekte ik tijdens het eerste afgaande water. Juist dat kleine "piemeltje" stroom bleek voldoende om vriend baars te activeren. Zoals ik altijd tijdens mijn workshops uitleg is het van belang dat je je kunstaas op zo'n natuurlijk mogelijke manier aanbied. Dat gaat uiteraard door gebruik te maken van de getijdestroom. Loopt er weinig tij kies dan voor een relatief lichte (10 gram) jigkop omdat die makkelijker wordt getransporteerd door de stroom.

Naarmate de getijdestroom sterker wordt schakel je over op zwaardere koppen (max 14 tot 18 gram) Als je je kunstaas op deze manier aan kunt bieden vergroot je je vangkans met minimaal 70%. Zorg er ten allertijde voor dat je tijdens de drift contact houdt met je jigkop. Hierdoor verspeel je veel minder kunstaas. Ik heb er de komende weken echt vertrouwen dat de vangsten alleen maar beter zullen worden. Opvallend was dat er op een enkele uitzondering na alle zeebaarzen weer netjes werden terug gezet. Toppie mannen!

Ook zin om eens een dril aan te gaan met vriend zeebaars geef je dan op voor zo'n leerzame zeebaarsworkshop. Kijk voor meer info even op mijn site zeebaarsworkshops.net  je kunt uiteraard ook even een mailtje sturen joopvis@caiway.nl 

Stekel ze,

The Bass Whisperer. 

Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De haken en ogen van een Noorse vistrip (18 )
Willem Moorman -
image description
Pike Experience 2022
Willem Moorman -
image description
Vangstverslag zeebaarsvissen Maasvlakte…
Willem Moorman -