image description

Zicht op zeebaars : hard voor weinig

Was ik vorige week nog super enthousiast over de vangsten maar de afgelopen dagen was het weer hard voor weinig. Zowel de kant-als bootvisserij wisselden sterk per dag.


Supermooie drils

Zo kreeg je de ene sessie  schitterende aanbeten terwijl je een dag later echt moest blijven smijten om een aanbeet af te dwingen. Typisch zeebaars maar juist dat maakt deze visserij zo spannend. De afgelopen dagen heb ik verreweg de beste vangsten geboekt aan de kleine (18 gr) werppilkertjes van Spro. Ik heb de kleine dregjes vervangen door grove 4/0 Gamakatsu haken voorzien van 10 cm lange Delta visjes.


Zowel vanaf de kant als vanaf de boot is het keihard werken om een aanbeet af te dwingen!


Jong geleerd oud gedaan leuke zeebaars tijdens mijn workshop!

Een kunstaasje dat het ruim 4 dagen super deed daarna bleek de aantrekkingskracht totaal verdwenen.....hoe bedoel je onvoorspelbaar vreetgedrag van vriend zeebaars. Tijdens mijn afgelopen workshop van zaterdag 3 juli was het ook weer eens moeilijk om een visje te foppen gelukkig lukte dit rond het eind van de cursus nog wel. Zeebaarsvissen is en blijft een spannende onvoorspelbare sport maar nogmaals juist dat maakt deze visserij zo spannend. Ik heb voor de zaterdagen 10-17-24-31 juli nog enkele plaatsen vrij dus wil ook jij het gevecht aan gaan met mister zeebaars geef je dan nu op voor zón leerzame workshop.


Mooie vissen vanaf de pier in HvH

Mocht je zelf niet het bezit zijn van het juiste materiaal dan zorg ik daar geheel gratis voor ook het kunstaas is volop gratis aanwezig. Stuur me even een mailtje joopvis@caiway.nl of bel me even 0031(0)62001 6129 op mijn site zeebaarsworkshops.net vind je alle info.


Geen peil op te trekken!

Stekel ze,

The Bass Whisperer. 

Joop.