image description

Zicht op zeebaars : Eindelijk overal een baarsje!

He he eindelijk wordt er langs vrijwel de gehele kust een zeebaarsje gevangen. Het gaat op de enkele uitzondering na om kleinere 40/45 cm. vissen die nauwelijks vlees op de graten hebben.


De eerste "BOEM" van dit seizoen leverde Ralph Zuyker zijn eerste mooie baars op.

Zelf heb veel vissen van rond de 35 cm. weten te foppen met het Carolina Rig systeem voorzien van een Ragloutje van 8,5 cm. En een loodje (kogeltje) van 10 gram. Een zwaarder loodgewicht liep veelvuldig vast tussen de vele stenen. Maar goed deze kleine stekels zorgden voor mooie aanbeten en geslaagde visdagen. Ook tijdens onze bootsessie was het hard werken om een zeebaars te verleiden. We moesten echt heel veel kilometers maken om een aantal mooie vissen te vangen. Maar omdat de temperatuur lekker is opgelopen heeft de zeewatertemperatuur inmiddels een sprong gemaakt naar 15 graden! Dus dat kan geen probleem meer zijn.


De scholenbaarsjes hebben de Waterweg gevonden.

De kleur van het kustwater is weer donker groen door de algenbloei. Een vette dikke drap heeft zich plaatselijk op het strand gemeld. Ik denk dat we daar zeker nog 2 weken ellende van zullen hebben. De praktijk heeft geleerd dat als deze ellende is verdwenen de zeebaars actiever wordt. Lets hope! Mocht je je willen wagen aan een eerste zeebaars sessie neem dan zeker wat kleinere shads (8 tot10 cm.) mee en biedt deze aan op relatief lichte loodkopjes van hooguit 10 gram. De kleinere (en soms ook grotere) zeebaarzen houden zich in deze tijd van het jaar vaak op tussen water en wind omdat zich daar vaak ook de enorme scholen aasvis bevinden. Het dwarrelende effect van zo'n lichte jigkop is soms onweerstaanbaar voor onze gestekelde vrienden. Zorg wel dat de jigkop is voorzien van een stevige haak die niet uitbuigt want dat kan je mooie vissen kosten.


Rene ving tijdens een avondsessie deze mooie voorjaarsbaars van dik 70 cm. Uiteraard zwemt deze beauty weer.

We hebben gisteren ook onze eerste mooie zeebaarzen alweer aan de plug gevangen. De "good old" diepduikende Hot Head van X-trap toonde weer eens waarom hij nog steeds populair is. A.s. zaterdag 14 mei ga ik weer van start met mijn eerste workshop. Ik heb er zin in omdat er momenteel al weer redelijk veel zeebaars in de Waterweg zwemt en wordt gevangen.


Zowel de Franse als Engelse kustwateren zijn soms goed voor grote baarzen.

Op de zaterdagen 14 en 21 mei ben ik volgeboekt maar 28 mei heb ik nog plaats. Ook op de volgende data 4/11/18/25 juni en alle zaterdagen in juli en augustus heb ik nog plaatsen vrij dus wil ook jij graag alle in en outs van deze spannende visserij onder de knie krijgen geef je dan op voor zo'n leerzame zeebaarsworkshop.  Je kunt me een mailtje sturen joopvis@caiway.nl  of even bellen 0031(6)20016129 Kijk voor meer info even op mijn site www.zeebaarsworkshops.net  indien nodig zorg ik geheel gratis voor een hengelset terwijl ook het kunstaas gratis aanwezig is


Boem.....wat een topvis!

 

Stekel ze

The Bass Whisperer. 

Joop.

ANDEREN LAZEN OOK