image description

Zicht op zeebaars : Een paar leuke sessies.

Begin november zag het weer er zomaar een paar dagen heerlijk uit. De wind draaide naar de noordoost hoek dus hadden we hem in onze rug. Gewapend met ondiep duikende pluggen bestookten we de Waterweg rondom de Stormvloedkering.

Al na een paar worpen was het René die zijn eerste baars wist te vangen. Binnen een paar uur stond de teller op 4 stuks. Ook werden onze Magnum pluggen regelmatig gevolgd door vriend zeebaars. Kortom een leuke sessie die uiteraard zijn vervolg kreeg. Een dag later besoten we om ons "parcours" richting Maassluis te verleggen.

Dit bleek al snel de juiste keus want binnen een kort tijdsbestek wisten we maar liefst 6 baarzen te foppen waarvan 1 zestiger. Uiteraard werden deze supergezonde vissen na een fotootje weer teruggezet.


Een van de beste kunstaasjes dat zich al zeker 30 jaar heeft bewezen voor zowel het zoete- als zoute water.

Een ander maatje van me had rond Maassluis gevist met the "good old" Culprit shads. En niet zonder succes want hij ving binnen een kort tijdsbestek maar liefst 3 mooie zeebaarzen! Trouwens er zijn nog volop Culprit shads te koop bij Maria's handelsonderneming. Ze kosten slechts 0,35 cent per stuk en 0,25 cent bij afname van 100 stuks.

Mocht je geïnteresseerd zijn dan kun je even contact met Maria opnemen 0031(6)27160290.

Gek op zeebaars #2

Het is en blijft voor mij echt een haat liede verhouding dat vissen in het donker. Maar dit seizoen was het meer dan eens de sleutel tot succes.

In de 10 jaren dat ik nu vis op zeebaars kon ik op één hand tellen dat ik in het donker achter de zeebaarzen aan ging. Dit omdat de baarzen overdag kon vangen en mijn nachtvizier minder is ontwikkeld, ook de paar keren dat ik wel in het donker was geweest had geblankt. Dit seizoen lukte het overdag ook prima maar om één of andere reden wilde de grotere dames een periode overdag niet meer happen en besloot een pakket shads aan te schaffen in de kleuren die s'nachts goed zouden werken en het nu het nachtvissen een serieuze kans te bieden.


Mooie november baars voor Rene.

Dit pakket lag echter in een razend tempo tussen de stenen. De stekken die ik overdag dacht blind dacht te kennen leer je toch echt pas in het donker. Dan maar een dagkleurtje eraan, na al het oefen materiaal kon ik de shad nu wel goed aanbieden. Eerste echte drift BOEM!! Een echte echte dikkert en dit mocht ik die avond een paar keer herhalen.

Ik moet je waarschijnlijk niet uit te leggen dat deze visser, vanaf dat moment een aantal nachtelijke sessies heeft gemaakt. Overigens ook met wisselende resultaten natuurlijk. Van sessies met één vis tot een sessies met 27 stuks, iedergeval geen blank en meestal de grotere exemplaren.


17 november baars. Rond Maassluis moet niet gekker worden!

Ook had ik afgelopen week een bijzonder vangst waar ik blij van werd. Heel soms gebeurt het dat je een vis verspeeld door lijnbreuk. Zo ook ik een 2 tal maanden geleden had. Een beest van een zeebaars aan de andere kant van mijn lijn, Deze als een onhoudbaare trein over een steen dook en baars, shad en 30 meter lijn kwijt. Nu op tal van meters daar vandaan.Op de baars na.... alles terug gevangen en echt hè, mijn eigen lijn voorslag Spro speld gutsbait loodkop en blackminnow body. Steld me gerust dat ze de shads dus uit de bek kunnen schudden na lijnbreuk. Haken die binnen no time weg roesten blijkt fabel want, deze was nog in perfecte staat na al die tijd in het water.

Of ik nu een nacht visser ben geworden? zeker niet! Niets boven visuele aanbeten, zo stond ik bijvoorbeeld vorige week met Joop Folkers aan de waterweg met rapala's te smijten. Zagen we de baarzen vanuit het diepe heldere water de op het aas duiken. Dat kan geen nachtelijkesessie overtroeven. Maar daar het volgende seizoen weer overdag moeilijk wordt, pak ik toch echt een nacht sessie mee.


Rene ving deze prachtige zeebaars aan een klein shadje in de waterwegEnjoy The Game!

René de Boer

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Witvisperikelen: Toeval
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Nog een laatste poging…..
Willem Moorman -
image description
Wesdijk houdt haar vissers weer heerlijk warm!!
Willem Moorman -