image description

Zicht op zeebaars : Dikke “winter” boemen!

Mede omdat het zeebaars gebeuren rond de EON tot het verleden behoort ben ik weer volledig gefocust op de snoekbaarsvisserij. Een visserij met vele ups en downs. Zo vang je binnen een uur 4 mooie dikke vissen en zo sta je uren te smijten voor Jan met de korte achternaam.


Mooie luchtendikke boemen


En weer zwemmen

Maaarrr... juist dat maakt deze visserij zo leuk. Afgelopen donderdag trok ik er met 2 maatjes op uit om zón zoetwaterstekel te verleiden. Geteisterd door een harde wind en een enkele hagel en regenbui trokken we richting Haringvliet. We mochten zeker niet klagen want binnen een uur wisten we naast de nodige missers ook een aantal respectabele snoekbaarzen te landen. De aanbeten waren super hard en de drils konden in het bekende boekje!

Gek is dat ik gedurende mijn laatste snoekbaarsavonturen niet ene mooie baars heb weten te foppen. Gerenommeerde stekken zoals Den Bommel,  Willemstad als Hellevoetsluis leverde niet  één mooie baars op. Maar goed daar tegenover staat dat we steeds meer snoeken weten te foppen. Eerlijk gezegd hoeft dat voor mij niet echt maar het zijn heerlijke sportvissen.


FF onthaken en weer terug

In tegenstelling tot mijn laatste sessie waarbij ik vrijwel al mijn vissen wist te verleiden met mijn good old Culprit waren het nu weer de gespleten staartjes die de dienst uit maakten. Vooral de groen/gele kleuren waren favoriet. Kortom een heerlijke sessie met schitterende vissen. Op naar volgende week.

 

Stekel ze 

The Bass Whisperer, 

Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Snoekbaars op de IJssel bij Deventer
Willem Moorman -
image description
Dreiging gemeentelijke visverboden
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars : Nog pakweg 10 weken geduld.
Willem Moorman -