Zicht op Zeebaars 51: Typische voorjaarsbaarzen!

Zicht op Zeebaars:

Typische voorjaarsbaarzen!

Door Joop Folkers

We hebben weer eens te maken met een koud, slecht voorjaar! Zo nu en dan is het zomaar even 2 dagen een ietsepietsje warmer waarna de temperatuur weer terugvalt onder de normale waarde!

Vorig jaar was het wel even anders, want toen was de watertemperatuur van de Waterweg in deze week al opgelopen tot bijna 15 graden. Nu moeten we het doen met een karige 12 graden, terwijl de zeewatertemperatuur blijft steken op een schrale 9 graden. Kortom, niet echt ideaal voor de zeebaarsvisserij.

Zo links en rechts worden er door de echte diehards wel enkele baarzen gevangen, maar het aantal uren dat deze mannen in hun hobby moeten steken voor die ene aanbeet is niet gering! Maar goed, juist die eerste aanbeet is gewoon de mooiste van het seizoen. Zelf noemen wij het altijd de “boem” van het zelfvertrouwen!!

De zeebaarzen die je zo in het begin van het seizoen vangt zijn net afgepaaid en over het algemeen lang en mager. Na het liefdesspel zijn ze behoorlijk gretig en zijn ze zeker niet nauwkeurig als het om de aaskeuze gaat. Zowel pluggen als shads zijn zeker de eerste weken gewoon goed! Dus wie houdt je tegen?

Stekelze,
Joop.

 

ANDEREN LAZEN OOK