Zicht op Zeebaars 49 : Het begint al lelijk te kriebelen

Zicht op Zeebaars 49:

Het begint al lelijk te kriebelen

Als ik in deze periode van het jaar langs de Waterweg wandel vraag ik mezelf regelmatig af waarom ik mijn zeebaarshengel eigenlijk niet heb meegenomen! Dat geldt zeker voor die dagen dat al die kleine puzzelstukjes in elkaar vallen om die summiere vangkans (die er wel degelijk is!) te optimaliseren.


Eén van de eerste zeebaarzen van vorig seizoen.

Helder water en een lekker “ebstroompje” zijn naast een behoorlijke watertemperatuur en een groot aantal zonuren per dag de belangrijkste ingrediënten om een aanbeet af te kunnen dwingen! Kortom donderdag 5 april was het weer zo’n dag.


Er liep een prachtige ebstroom!

De grote kolken achter de rode boeien waren het bewijs dat het kristalheldere water door een felle ebstroom richting zee werd getransporteerd! Gezien de noordoosten wind hoopte ik dat enkele diehards hun eerste zeebaarsavontuur waren gestart, maar helaas was de pier op een enkele wandelaar na geheel verlaten.


Op een enkele wandelaar na was er niemand op de pier.

Bij thuiskomst nam ik mezelf voor om mijn zeebaarshengel alvast in de gang te zetten om op die manier mijn eerste zeebaarssessie gewoonweg af te dwingen! Als het weer een beetje meewerkt ga ik dit jaar op voor mijn eerste Paas-zeebaars. Wie weet…

Stekelze,
Joop

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -