image description

Zicht op zeebaars 419: Toch weer mooie december baarzen!

De weersverwachting zag er dinsdag 1 december niet echt geweldig uit, maar omdat de windverwachting  noord 6/7 was wilde ik het toch avonturen. Mijn 4e worp leverde al direct een  mooie aanbeet op maar vriend zeebaars miste helaas.


Boem een dikke 60er kon mijn shad niet weerstaan!

Maaarrr ....voor mij was het uiteraard belangrijk dat er nog een aantal "stekels" rondzwommen in dat gebied. Een paar worpen later was het wel raak en kon ik mijn eerste december zeebaars van 2020 op de foto zetten. Met een supergoed gevoel ging ik verder in de strijd tegen harde windvlagen en zware regenbuien. Pfff heerlijk dit is voor mij topsport van de bovenste plank. Eerlijk gezegd kwam er heel wat voor kijken om je shadje op de juiste manier aan te kunnen bieden.


Mijn eerste december baars de pier was halverwege onbegaanbaar geworden

Zoals de vaste lezers van mijn rubriek weten ben ik verslaafd aan het zwevend aanbieden van mijn kunstaas. De aanbeten komen tijdens deze manier van vissen veel harder door. Na een relatief rustige periode kwamen er weer een aantal baarzen over mijn stek en werd  mijn shad tijdens het zakken vol gepakt en dook de vis direct de diepte in. Ik moest echt alle zeilen bij zetten om deze krachtpatser naar de oppervlakte te knokken.


Mooie afsluiter van een bewogen zeebaars seizoen!
 

Vlak onder de kant was het toch nog ff billen knijpen omdat deze sterke vis keer op keer de slip van mijn Daiwa BG 4000 zwaar op de proef stelde door net achter de stenen de diepte in te duiken. Het bleek een dikke 60er met spierballen hoe bedoel je de  bekende kers op de taart. Na een paar minuten pakte ik mijn 4e vis en besloot nat maar zeer voldaan  mijn auto op te zoeken. Mijn poging om een sinterklaas baars te vangen is helaas mislukt. Zondag 6 december heb ik toch weer een poging gewaagd en kreeg ik zowaar toch weer 3 aanbeten. Een baars wist tijdens de dril de haak te lossen. Misschien probeer ik het over een paar dagen nog een keer. Je leest het wel.

 

Stekel ze

The Bass Whisperer. 

Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Kansen voor Oranje damesequipe op WK Dobbervissen
Willem Moorman -
image description
Speed of Slowmotion: deel 2
Willem Moorman -