image description

Zicht op zeebaars 416: Zeebaars seizoen gaat weer uit als een nachtkaars.

Tjonge tjonge wat moet je momenteel vanaf de kant knokken om een zeebaarsaanbeet af te kunnen dwingen. Neem bijvoorbeeld de vangstresultaten tijdens mijn workshops.

Vingen we vorig jaar gedurende dezelfde periode nog vele supermooie dikke vissen, nu is een zeebaars de bekende kers op de taart. Ik ben er echter wel van overtuigd dat er links en rechts best nog wel een "cluppie" stekels rond zwemt maar dat ze om wat voor rede dan ook volop aan hun vreten kunnen komen.


Zo nu en dan een zeebaars aan de plug

Zo nu en dan lopen er zelfs dikke vissen tussen de snoekbaarzen door op de Oude Maas!

Maar ook de vangsten vanuit de boot zijn niet spectaculair. Natuurlijk heb je het voordeel dat je mobiel bent en dus meerdere stekken op een dag kunt bevissen maar ook dat geeft momenteel geen garantie op goede vangsten. Maar wie weet gaan we nog een aantal mooie weken tegemoet.Omdat vriend zeebaars het regelmatig af laat weten worden er regelmatig zoetwater sessies vervist en niet zonder resultaat!

Grappig is dat er steeds meer zeebaarzen op puur zoet water worden vevangen zo ving Micha tijdens zijn snoekbaars sessie op de Oude Maas maar liefst drie leuke zeebaarzen aan een gele BM. Vorig jaar zijn we rond de 2e week van november gestopt omdat de harde wind roet in het eten strooide. Zo nu en dan wordt er wordt er weer eens een zoetwater sessie vervist en niet zonder resultaat kunnen wel stellen. Kortom er is best nog wel een visje te vangen.


Soms al weer vroeg op pad

Stekel ze

The Bass Whisperer.

Joop

ANDEREN LAZEN OOK