image description

Zicht op zeebaars 415: De zeebaars komt een beetje los

Langzaam maar zeker komt vriend zeebaars een beetje los.

Afgelopen week was het ineens te doen op de Spook een herrieschoppende oppervlakte plug die mits goed gevist,voor de nodige sensatie kan zorgen. Het gave van deze visserij is dat je de vis ziet volgen aan de hand van de grote kolken die er achter en onder de plug verschijnen.

Super spannend dus. Ik heb een aantal sessies rond de vele strekdammetjes vanaf de Rozenburgse landtong vervist maar ook daar hielden de vangsten niet echt over. Vooral kleinere scholenbaarsjes bleken geïnteresseerd in mijn kleine poppertjes en zwevend aangeboden gebonden uitgelegde combinaties. Maar afgelopen maandag en dinsdag waren weer super. Heel veel knallende aanbeten en gierende slips. Het ging ineens helemaal los.

Opvallend was dat we zowel grove scholenbaars als dikke knuppels door elkaar stonden te vangen! Eindelijk waren onze gestekelde vrienden weer eens gefocust op onze diep duikende XRaps. Kortom ik heb mijn geloof weer terug wat betreft het aantal zeebaarzen in het Europoortgebied. Ook vanaf de pier worden er gedurende de nachtelijke uren toch weer regelmatig een baarsje gevangen. 

Mijn druk bezochte zeebaarsworkshops leverden de laatste weken slechts enkele zeebaarzen op. Oké het is een cursus waarbij je alle ins en outs van deze supermooie visserij wil leren met als kers op de taart een mooie vis. Afgelopen week had ik drie mannen uit Brussel als deelnemer.

De workshop leverde slechts een enkele aanbeet op. Na de cursus zijn ze op eigen houtje met de opgedane kennis het Europoortgebied in getrokken en wisten ze 4 mooie zeebaarzen te vangen! Ik heb op de zaterdagen 10 en 17 oktober nog enkele plaatsen vrij. Daarna stop ik voor dit seizoen. Mocht ook jij de kans willen maken op je eerste zeebaarsdril schrijf je dan nu in. Stuur de een mailtje naar joopvis@caiway.nl of bel me even op 0031(6)2001 6129 Indien nodig zorg ik tijdens de cursus geheel gratis voor het materiaal.

 

Stekel ze

The Bass Whisperer. 

Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Kansen voor Oranje damesequipe op WK Dobbervissen
Willem Moorman -
image description
Speed of Slowmotion: deel 2
Willem Moorman -