image description

Zicht op zeebaars 414: Krabben krabben en nog eens Krabben!

Het is momenteel over alle linies een super taaie visserij. Je moet echt heel veel uren investeren om een zeebaars te kunnen verleiden. Zowel in de vele kanalen als de havens barst het momenteel wel van de kleinere scholenbaarsjes die zich tegoed doen aan de grote hoeveelheden zwemkrabben.

Tijdens de dril van een mooie baars spoog hij zeker 6 grotere krabben uit die gewoon nog leefden! Augustus is al ruim 40 jaar de "krabbenmaand"!

Gedurende deze periode en vaak ook nog de eerste 2 weken van september verruilen de krabben uit hun oude "harde jasje" om een nieuw pak aan te schaffen. Juist op dat moment zijn ze op een of andere manier super aantrekkelijk voor alles wat zeebaars heet. Deze zachte krabben blijken een bepaalde stof af te scheiden waardoor ze zo aantrekkelijk zijn voor onze gestekelde vrienden. Gekke is echter dat ze ook gewoon harde krabben naar binnen slurpen. Soms vang je baarzen waarvan de maag knoert hard is van de krab.

Maar goed we gaan langzaam maar zeker weer richting betere tijden. Denk nu niet dat je je helemaal geen kans maakt om een zeebaarsje te vangen maar nogmaals je moet uren maken. Ook vanuit de boot is het niet altijd even makkelijk om de juiste stek te vinden. Je bent natuurlijk wel veel mobieler dan dat als je vanaf de kant staat te smijten. 

Ook tijdens mijn workshops worden er lang niet altijd baarzen gevangen want je moet momenteel gewoon geluk hebben. Maar ook dat hoort bij de populaire spectaculaire zeebaarsvisserij. Mocht ook jij de kans willen maken om de eerste zeebaarsdril aan te kunnen gaan geef je dan op voor een van mijn workshops. Ik heb op de zaterdagen 5/12/19 en 26 september nog enkele plaatsjes vrij. Kijk voor meer info even op mijn site www.zeebaarsworkshops.net of stuur me even een mailtje joopvis@caiway.nl mocht je zelf geen materiaal bezitten dan is dat geen probleem dan zorg ik daar geheel gratis voor. 

Wil je het Europoortgebied een keer willen bevissen vanuit de boot neem dan contact op met zeebaarsgids Patrick Verbrugge hij kent dit gebied als geen ander! Je kunt Patrick altijd even bellen 0031 1444 5245 of stuur even een mailtje naar info@thebasscompany.nl

Stekel ze

The Bass Whisperer

Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Kansen voor Oranje damesequipe op WK Dobbervissen
Willem Moorman -
image description
Speed of Slowmotion: deel 2
Willem Moorman -