image description

Zicht op zeebaars 409:  Hoe bedoel je wisselvallig?

Ook de afgelopen dagen waren de vangsten in het Europoortgebied op een enkele uitzondering na zeer wisselvallig. Alle kanalen waaronder de Waterweg zijn vergeven van het speldaas.

Keer op keer zie je dan ook enorme "wolken" van dit mini spul in paniek aan de oppervlakte verschijnen veelal opgejaagd door fint, zeebaars en makreel. Na pakweg 2 jaar afwezigheid barst het momenteel weer van de makreel aan de zeekant van de pier in Hoek van Holland. Het gaat over het algemeen om kleinere makreeltjes die rond het afgaande water in grote scholen tot vlak onder de kant verschijnen. Leuke sport aan een lichte spinhengel met een mini pilkertje! Maar ff terug naar vriend zeebaars.

De vangsten zijn niet echt geweldig. Zowel in het Hartelkanaal, Calandkanaal als de Waterweg moet je redelijk veel uren maken om een aanbeet af te dwingen al moet ik eerlijk zeggen dat de vangsten ten opzichte van vorige week langzaam maar zeker iets zijn verbeterd. Ach wie weet gaat het volgende week evenals 3 jaar geleden ineens weer helemaal los!

Aanstaande zaterdag (20 juni)geef ik weer een zeebaarsworkshop vanaf de pier in Hoek van Holland . Laten we hopen dat onze gestekelde vrienden meewerken en dat de deelnemers kunnen genieten van de eerste snoeiharde aanbeten.
 
 
Ben ook jij geïnteresseerd zijn om eens zo'n leerzame cursus te volgen stuur me dan even een mailtje joopvis@caiway.nl Uiteraard kun je me ook altijd even bellen 0031 (6)2001 6129  Mocht je momenteel zelf nog niet in het bezit zijn van een eigen hengelset, dan zorg ik daar tijdens de workshop geheel gratis voor. Ook alle soorten kunstaas zijn gratis aanwezig tijdens de cursus. Kortom wat houdt je tegen om de eerste dril met vriend zeebaars aan te gaan? Kijk voor meer info even op mijn site www.zeebaarsworkshops.net
Stekel ze,
The Bass Whisperer
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De Allrounder : Krulstaartje
Willem Moorman -
image description
MOZAMBIQUE, nieuwe locatie bij Visreis.nl
Willem Moorman -