image description

Zicht op zeebaars 407

Langzaam maar zeker komt er schot in de zaak!

Wat er momenteel precies loos is met vriend zeebaars durf ik niet te zeggen maar dat het nog steeds moeilijk is om een mooie zeebaars te verleiden kun je rustig van me aannemen. Maaarrr...zo nu en dan heb je geluk aan je zijde en knalt er "dikke knuppel" op je kunstaas.
 

Tijdens mijn workshop van afgelopen maandag ving ik mijn eerste 80er van dit seizoen. Na een super aanbeet en dito dril kon mijn dag niet meer stuk. 81,2 cm zilver dynamiet!
 
Zo ook tijdens mijn workshop van afgelopen maandag. Na een aantal missers en wat kleinere scholenbaarsjes welke werden gevangen door de deelnemers was het voor mij eindelijk weer eens tijd voor het bekende "billenknijp moment"! Je weet dat ik al ruim 40 jaar op deze super zoute rover jaag omdat de aanbeten nauwelijks vergelijkbaar zijn met andere vissoorten zowel in zoet als zoutwater. Tel daar dan die vernietigende run en spectaculaire  dril bij op dan kun je maar tot één conclusie komen er is gewoon niets mooiers! Maar goed vissers die mijn artikelen volgen weten dat ik al 40 jaar lang het zwevend vissen promoot.
 

Nu toch regelmatig mooie dikke baarzen vanuit de boot.
 
De aanbeten komen tijdens deze manier veel harder door. Veel mensen denken nog steeds dat je zeebaars alleen maar rond de bodem kunt verleiden maar dat is lang niet altijd waar. Zeker op die dagen dat je meeuwtjes rond de oppervlakte ziet "rommelen" is het zaaks om je kunstaasje net onder de oppervlakte aan te bieden. Ik denk dan niet alleen aan een oppervlakte plug maar veelal kan op zo'n moment een langzaam geviste lichte jigkop van pakweg 7 gram voor de nodige afleiding zorgen. Juist op het moment dat je kunstaasje in de bovenste waterlagen door de stroming wordt meegevoerd kunt je de snoeiharde aanbeten verwachten omdat de rond de oppervlakte jagende baarzen je kunstaas vol nemen om daarna direct  de diepte in te duiken.
 
 
Geloof me bij dit verhaal hoort een perfect afgestelde slip die je tijdens de dril niet nog eens een keer bij moet stellen. Iedere hapering kan lijnbreuk veroorzaken met als gevolg dat je je droomvis mogelijk verspeeld. Maar ff terug naar maandag dankzij de noordelijke wind kon ik mijn relatief lichte jigkopjes behoorlijk ver aanbieden. Het rustige afgaande waterstroompie zorgde ervoor dat mijn shadje langzaam richting bodem dwarrelde. Na een aantal worpen kreeg ik een snoeiharde aanbeet maar miste de vis helaas.
 
 
Er zat dus wel degelijk grotere vis rond de oppervlakte. 10 minuten later was het weer raak en werd mijn dwarrelende stadje getrakteerd op een enorme dreun gevolgd door een lange run. Ik moest echt in mijn team Daiwa 330 gaan hangen om de run enigszins af te remmen. Na een aantal angstige minuten lukte me dit gelukkig en kwam vriend zeebaars al kopschuddend weer naar de oppervlakte. Na bijna 10 minuten kon ik op de foto met mijn eerste 80+ baars van dit seizoen!
 
 
Kortom ook jij kunt de mazzel hebben om zón droom is te landen tijdens één van mijn workshops. De komende maanden wordt de kans op een grove zeebaars alleen maar groter! Mocht ook jij desnoods eventueel met een aantal vismaatjes eens zin hebben om zo'n leerzame workshop te volgen stuur me dan even een mailtje joopvis@caiway.nl of bel even 0031(6)20016129
Indien nodig zorg ik tijdens de cursus geheel gratis voor het hengelmateriaal het te gebruiken kunstaas is ook volop gratis voorradig. Kijk voor meer info even op mijn site www.zeebaarsworkshops.net
 
Stekel ze,
The Bass Whisperer
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
SPRO - Sea Bass Madness With Lures
Willem Moorman -
image description
Hoogzomersnoeken.
Willem Moorman -