image description

Zicht op zeebaars 406

Langzaam maar zeker!

Pff wat een taaie visserij zeg de laatste weken! Slechts her en der werd er op de bekende stekken rond het uitgestrekte Europoort gebied een enkel zeebaarsje gevangen.
 


Peter was dag winnaar met een hele dikke 70er
 
Oké gedurende de nachtelijke uren waren de vangsten soms super te noemen, maar ja je moet het er maar voor over hebben om hele nachten lang te staan "smijten" met een hoofdlampje op je hoofd. Maar de resultaten liegen er vaak niet om. Zelf ben ik gek van een zonnetje en vind ik dat nachtelijke gedoe maar niets. De bootvisserij leverde van de week wel weer enkele mooi vissen op. Oké ik geef toe dat het hard werken is om een visje te foppen maar goed juist dat maakt deze visserij zo spectaculair.
 


Ook Berry en zijn maatjes wisten toch weer een paar visjes te foppen!

Zo sta je uren te gooien voor Jan met de korte achternaam terwijl je een uur later de ene na de andere aanbeet kunt verzilveren. Dat is de zeebaarsvisserij in optima forma! Gedurende mijn workshops zijn er tot op heden slechts enkele zeebaarzen gevangen. Ik denk dat dit mede te maken heeft dat onze gestekelde vrienden momenteel nog volop aan het paaien zijn. Veel vissen die je vangt verliezen behoorlijk wat kuit of hom. Zeker niets nieuws maar nog ff afwachten dus. Vaak gaat het van de een op de andere dag ineens helemaal los. Vraag me niet waarom maar dat is de beslissing van moeder natuur.
 


Gelukkig verdwijnt die stinkende algen troep ook langzaam maar zeker en kleurt het kustwater weer helder in plaats van rood. Vrijdag 22 mei heb ik mijn volgende workshop en hoop ik dat de deelnemers weer eens enkele mooie zeebaarzen weten te verleiden.
 


Een trotse Marcel met een schitterende zeebaars gevangen aan een kleine shad!

Op maandag 25 mei staat de volgende cursus alweer op het programma. Ik heb nog 3 plaatsjes over voor de liefhebber. Dus wil ook jij de kans maken om je eerste zeebaarsdril ooit aan te gaan meld je dan aan voor deze boeiende leerzame clinic. Patrick start rond eind mei begin juni weer met gidsen. Mocht je geinteresseerd zijn in zon bootvis avontuur neem dan even contact met hem op. De info vind je op onze site www.zeebaarsworkshops.net
 

Ook visgids Patrick start vanaf volgende week weer met zijn befaamde vis avonturen in en rond het Europoortgebied. Meer weten kijk dan voor meer info even op onze site
 
 
Stekel ze,
The Bass Whisperer.
Joop

ANDEREN LAZEN OOK