image description

Zicht op zeebaars 405

Algenbroei nog steeds volop aanwezig!

Ondanks het mooie weer van de afgelopen weken zijn de zeebaarsvangsten langs dit deel van de kust niet echt om over naar huis te schrijven. Het zeewater heeft dezelfde kleur als koffie en na een beetje wind veranderd het strand in een grote stinkende schuimbende! Kortom niet direct de ideale omstandigheden om je kunstaasje aan te bieden.

Tijdens mijn vrijwel dagelijkse strandwandelingen met mijn stoere Labradoedel is het strand soms omgetoverd tot één uitgestrekt "wintersportgebied". Maar goed dit is uiteindelijk niets nieuws want deze jaarlijks terugkerende stinkende bende verdwijnt afhankelijk van de zeewatertemperatuur meestal zo rond half mei waarna het water snel weer zijn helderheid terug krijgt. Voor mij altijd weer het gevoel dat het seizoen van start gaat.


De algen loei zorgt voor unieke beelden aan het strand!

Denk nu niet dat er helemaal geen zeebaars wordt gevangen want zowel in de Waterweg als het rond het Europoortgebied worden zo nu en dan best leuke vissen gevangen. Alleen moet je vaak veel uren maken om een aanbeet af te dwingen. Maar goed de enige garantie die we hebben is dat de vangsten de komende maanden alleen maar aan zullen trekken! Tijdens mijn laatste sessies was de Waterweg al weer vergeven van de mini zeebliek. Een jaarlijks terugkerend iets waar onze gestekelde vrienden graag van profiteren. Het beste kunstaasje is momenteel dan ook een kleine(6/7) shad die je zeer traag binnen moet spinnen.


Klein maar fijn ( op de Spro Popeye 10cm shad )Veel kleinere baarzen momenteel! Foto Jaimy

Soms levert deze manier van aasaanbieding mooie vissen op. Toch is het overgrote deel van de baars die wordt gevangen onder de maat. Maar goed er zijn maar weinig vissoorten zo onvoorspelbaar als onze gestekelde vrienden! Kortom gewoon gaan en alles uit de kast halen. Oja en vergeet je oppervlakte pluggen niet want zij hebben dit seizoen al voor verrassingen gezorgd zowel vanuit de boot als vanaf de kant.


Boem


Zo nu en dan een dikke vis

Patrick start rond eind mei weer met zijn goed georganiseerde bootgidstrips in en rond het uitgestrekte Europoort gebied. Wil ook jij eens zo'n spannende bootsessie meemaken neem dan contact op met Patrick om een dag te prikken zijn nummer is 0031(0)614445245. Je kunt meer info over prijzen e.d. vinden op de site www.zeebaarsworkshops.net de boot is trouwens voorzien van supergoed hengelmateriaal dat geheel gratis te gebruiken is. Alleen voor bepaalde kunstaassoorten moet een bijdrage worden betaald.

Ook mijn workshops worden weer druk bezocht. Ondanks dat ellendige corona virus hebben we leuke clinics vervist vanaf de pier in Hoek van Holland. Ik heb voor 23 en 30 mei nog enkele plaatsjes vrij dus wil ook jij kennis maken met alle ins en outs van deze supervisserij schrijf je dan in voor zón cursus. Mocht je zelf niet in het bezit zijn van het juiste materiaal dan zorg ik daar geheel gratis voor. Kijk voor meer info even op www.zeebaarsworkshops.net of stuur even een mailtje naar joopvis@caiway.nl  bellen kan natuurlijk ook 0031(0)62001 6129

Stekel ze

The Bass Whisperer

Joop.

ANDEREN LAZEN OOK