image description

Zicht op zeebaars 401:  Win een gratis workshop !

Hoe bedoel je veel wind....

Na een dikke blank afgelopen donderdag rond het Haringvliet nabij Hellevoetsluis had ik danig de pest in dat ik zondag besloot ik samen met 2 maatjes om ondanks de verwachte zware storm toch even een paar uurtjes te gaan smijten.

Zeker gedurende de ochtend uren werden we zwaar in onze mogelijkheden beperkt door de vlagerige zuidwester. Soms ketste de keiharde wind de plug volgas retour. Maar we zijn uiteraard wel het een en ander gewend dus werden alle technieken uit de bekende hoge hoed getoverd om vriend zeebaars hoe dan ook te kunnen verleiden.

En ja wel hoor na nog geen kwartier kon de eerste slip worden getest. De baars kende geen genade en  kanjerde keer op keer vele meters lijn van de spoel. Na vijf minuten gaf deze mooie stekel zich over en kon hij na een aantal plaatjes weer worden teruggegeven aan moeder natuur. Na deze superdril volgden er nog een behoorlijk aantal en wisten we ons ondanks Ciara toch nog dik in de dubbele cijfers te vissen. Toen de wind rond 12 uur toe nam tot "kracchie" 9 werd het zelfs ons te gortig en  besloten we zeer voldaan richting huis te gaan.

Tijdens een gesprek met de politie werd al snel duidelijk dat er tijdens de nachtelijke uren volop wordt gestroopt in dit mooie gebied. Dat verklaarde ook de vele pilkers die er langs de waterlijn werden gevonden met soms wel 10/0 dreggen er aan?


Nu al volop dode algen troep op de stranden!

Ook nu werd er door de mannen geopperd dat het wel eens het laatste jaar kan zijn dat men hier zijn hobby uit kan oefenen. Een trieste zaak maar ook nu moeten  de goede weer onder kwaden lijden. Maar goed wordt denk ik de komende weken wel weer vervolgd.


Tot mijn grote verbazing lag er een nog levend geepje op het strand van de Westlandse kust.

Raad zowel de lengte als het gewicht van deze zeebaars, mail deze naar info@totalfishing.nl en maak kans op een gratis zeebaars workshop!

Omdat vorige week alweer de 400ste aflevering van Zicht op Zeebaars op TF verscheen besloten we om 2 gratis workshops te verloten voor degene die de juiste lengte en gewicht van deze zeebaars weten te raden. Voor de goede inzenders liggen er dan 2 compleet verzorgde zeebaarsworkshops klaar.

Mocht de juiste uitslag niet worden geraden dan wordt gekozen uit de 2 beste inzendingen. 

Stekel ze

The Bass Whisperer.

Joop.

ANDEREN LAZEN OOK