Zicht op Zeebaars 40: Beurs Utrecht zoals gewoonlijk SUPER!

Zicht op Zeebaars 40:

Beurs Utrecht zoals gewoonlijk SUPER!

Door Joop Folkers

Hoe hij het flikt zal iedereen een biet zijn, maar jaar in jaar uit weet organisator Dirk Drent samen met zijn naaste medewerkers de juiste verhouding te vinden om het vrijwel iedere bezoeker van zijn betaalbare Hengelsport- & Visbotenbeurs naar zijn zin te maken!


Gewoon weer supergezellig!

Deels wel begrijpelijk, want naast de zeer redelijke toegangsprijs vormt het gratis parkeren natuurlijk een unicum! Tel daarbij op dat de beurs werkelijk barst van de koopjes, demonstraties en lezingen, dan begrijp je dat iedere welgeaarde visser nauwelijks om dit evenement heen kan.

Vandaar de enorme drukte tijdens deze 3 dagen hengelsportplezier. Uiteraard ben ik als fervent kunstaasvisser op zoek gegaan naar nieuwe softbaits voor onze gestekelde vrienden. Maar ondanks het feit dat het werkelijk barstte van het allerhande nieuwe kleurtjes en modellen, kwam ik helaas niet verder dan de roze Gators van hengelsport Ahoy. Gewoon een goede kleur die zeker tijdens de nachtelijke uurtjes hoge ogen zal gooien!


Zeker tijdens nachtelijke uurtjes zullen ze het goed gaan doen.

De populaire Twinpowerserie van Shimano was deels aan verandering toe en wordt vervangen door een zeer trendy nieuwe Biomaster-range, een dijk van een molen waar je als zeebaarsvisser nauwelijks omheen kan!


Dijk van een molen.

Ook de mannen van Pure Fishing Benelux zitten niet stil. Naast de reeds bestaande Penn Sargus-molens komt er volgend seizoen een geheel nieuwe range zeebaarsmolens op de markt. Men is momenteel nog volop bezig het spul te testen, even afwachten dus.


Men is momenteel nog volop bezig het spul te testen, even afwachten dus…

Het aantal soorten gevlochten lijnen neemt werkelijk hand over hand toe. Ze zijn er in allerlei soorten, kleuren en diktes!! Sterker nog, volgens insiders kun je met de nieuwste gevlochten lijnen zelfs een auto aantrekken! Geintje natuurlijk, maar dat het spul steeds dunner en sterker wordt, dat is een feit!

Ook de technologie qua dieptemeters en navigatiemateriaal groeit gestaag door. De stand van MDSI was hier weer en goed voorbeeld van. “Maestro” Gerk van Dijk is en blijft een superieur op dit gebied. Al ruim 35 jaar is het het aanspreekpunt van merken als Lowrance, Scotty, Minn Kota en niet te vergeten de Centric bootstoelen die volgens vele insiders (en ik heb ze gesproken!) werkelijk ongenaakbaar zijn!


Al ruim 35 jaar is het het aanspreekpunt van merken als Lowrance.

Kortom, al met al véél interessante informatie met voor ieder wat wils! Maandag heb ik na twee drukke beursdagen effe mijn koppie leeggemaakt aan de Waterweg. 14 November dus met een reële vangkans van hooguit 30%! Maar tot mijn (heerlijke) verbazing was het bij mijn derde worp al raak!!


Een ‘14 november-baars’.

Een machtige vis van pakweg 50 cm. kon de verleiding van mijn (hoe kan het ook anders) good old Salt&Pepper van Culprit niet weerstaan! Tof gevoel!!!

Stekelze,
Joop.