image description

Zicht op zeebaars 397

Oké het is een cliché maar toch nog de beste wensen voor een visrijk maar vooral gezond 2020! Ik heb er inmiddels 2 zeebaars sessies opzitten en moet zeggen dat de visserij momenteel niet echt makkelijk is!

De rede is dat de EON Centrale aan de Maasvlakte alweer een geruime tijd buiten gebruik is wegens(althans volgens ingewijden) onderhoud. Als de centrale normaal draait loost deze redelijk warm water richting havens. De watertemperatuur is in deze periode normaliter zo'n 4 tot 5 graden hoger dan in de rest van de havens.

Maaarrr omdat de warmwaterlozing de afgelopen 14 dagen dus is gestopt is de zeewatertemperatuur teruggelopen tot de normale waarden en zijn de vangsten gedaald tot het bekende nulpunt. Je moet dan ook  heel wat uurtjes maken om een aanbeet af te kunnen dwingen. Logisch want door de gedaalde watertemperatuur zijn onze gestekelde vrienden behoorlijk passief geworden en houden ze zich op vlak rond de bodem waardoor ze moeilijk te verleiden zijn.Ed Schouwen met een van zijn mooie baarzen afgelopen weekend.

Toch wist ik beide sessies mijn visje te vangen dus mag ik niet klagen. Vismaatje Edje Schouwen was duidelijk beter in vorm en wist met zijn uitgedokterde techniek regelmatig mooie vissen te foppen. Andere perfecte vissers zijn de (inmiddels alweer 3) aanwezige grote grijze zeehonden die hier rond de uitlaat het beste restaurant ter wereld hebben gevonden. Juist omdat de zeebaarzen zich passief rond de bodem ophouden hebben deze snelle jagers er weinig problemen mee om simpel aan hun voedsel te komen.Keer op keer verschijnen de zeehonden aan de oppervlakte met een dikke zeebaars in hun bek.

Ze verschijnen dan ook om de haverklap aan de oppervlakte met echt grote zeebaarzen in hun bek. Ook komt het regelmatig voor dat een knokkende zeebaars tijdens de dril worden gegrepen door een van de aanwezige zeehonden. Mede hierom heb ik dan ook besloten om me de komende weken weer eens meer toe te gaan leggen op de snoekbaarsvisserij. Maar weer eens gaan snoekbaarzen!


Blijft ook een topsport

 

Stekel ze,

The Bass Whisperer.

Joop.

ANDEREN LAZEN OOK