image description

Zicht op zeebaars 396

Zo de kogel is eindelijk door de kerk. Voor het volgend jaar hebben de "geleerde" EU ministers besloten dat je als sportvisser maximaal 2 zeebaarzen per sessie mee mag nemen voor eigen gebruik.

De vissen moeten uiteraard wel de wettelijke minimum maat van 42 cm hebben. De nieuwe regels gaan gelden van 1 maart t/m 30 november. Het quotum voor de lijnvissers is verhoogd met 200 kilo van 5500 naar 5700. Tijdens mijn vrijwel dagelijkse strandwandeling langs de Westlandse kust bleek weer eens temeer wat een invloed de Zandmoter heeft in dit gebied. Zo liggen de strekdammen weer vrijwel helemaal open en bloot in zee terwijl ze na een behoorlijke wind weer vrijwel geheel onder het zand zijn verdwenen.


Mede namens mijn zeebaars maatjes wensen we alle lezers van Total Fishing fijne feestdagen en een spetterend maar vooral gezond 2020 toe.

Topstekken voor de zomermaanden. Ik ga het zeker weer proberen. Verder zijn de vangsten rond de uitlaat van de EON behoorlijk terug gelopen. Van mijn laatste 5 sessies kon ik weer 2 blanks noteren, maar goed dat hoort er nu eenmaal bij. Ik wil langs deze weg al mijn zeebaars maatjes, de trouwe lezers van Zicht op Zeebaars en natuurlijk de nieuwe lichting zeebaarsvissers die het afgelopen jaar een van mijn workshops hebben gevolgd fijne feestdagen, een stekelrijk maar vooral gezond 2020 toewensen.


De strekdammetjes voor de kust van het Westland en trouwens langs de gehele kust vormen vooral tijdens de zomermaanden top stekken voor onze stekels!

Ik start per 2 mei 2020 weer met mijn leerzame zeebaarsworkshops. Zou ook jij het komend seizoen alle ins en outs van deze spannende visserij onder de knie willen krijgen geef je dan nu op voor zo'n geweldige cursus. Heb je zelf (nog) niet het juiste materiaal dan zorg ik daar geheel gratis voor. Ook het kunstaas is tijdens de cursus gratis aanwezig. Kijk voor meer info even op mijn site www.zeebaarsworkshops.net of stuur me even een mailtje joopvis@caiway.nl Patrick  Verbrugge start begin mei ook weer met het gidsen in het Europoortgebied. Hij kent gebied als zijn broekzak dus maak je zomaar een hele goede kans om je eerste zeebaars vanuit de boot uit te kunnen drillen. Informatie over Patricks Basscompany vindt je ook op www.zeebaarsworkshops.net onder de bootvisserij.

Stekel ze.

The Bass Whisperer.

Joop

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Weerspiegeling 89:  What a day !!
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars : Terugblik op 2020
Willem Moorman -