image description

Zicht op zeebaars 395

De warmwateruitlaten langs onze kust kunnen gedurende de wintermaanden soms voor verrassende zeebaarsvangsten zorgen. Daarbij moet ik wel direct aantekenen dat je uiteraard nooit een vangstgarantie hebt.


Zo nu en dan wordt er toch nog een zeebaarsje gevangen.

Zo heb ik gedurende mijn afgelopen 5 sessies 3 dikke blanks gevist. Vervelend, maar gezien onze jarenlange ervaring rond dit soort stekken weten we gewoon dat vriend zeebaars ook in deze tijd van het jaar zijn nukken heeft. Maar laten we eerlijk zijn juist dat maakt het altijd weer spannend.


Zo nu en kan een dikke 70er de plug niet weerstaan!


Uiteraard worden de vissen na een fotootje weer netjes teruggezet in hun element.

De afgelopen dagen werden er zowel rond het gebied van de EON als rond de warmwateruitlaten vanTataSteel in IJmuiden met regelmaat leuke vissen gevangen. Gelukkig wordt er zeker rond de EON met regelmaat gecontroleerd door de Zeehavenpolitie. Zowel 's-nachts als overdag worden de vistassen van velen sportvissers gecontroleerd.Tijdens een gesprek met een van de agenten werd duidelijk dat er regelmatig mensen gepakt worden met soms tassen vol vis. Hulde dus voor deze mannen die de stroperij een halt proberen toe te roepen.


Supersport!

De bekeuringen voor het in het bezit hebben van een zeebaars zijn niet mis. Het is namelijk een z.g.n. economisch delict waar minimaal 1000 euro boete op staat. Dus je bent in ieder geval gewaarschuwd!

Stekel ze,

The Bass Whisperer.

Joop.

ANDEREN LAZEN OOK