image description

Zicht op zeebaars 392

Aan de zeebaarsvangsten langs de gehele Nederlandse kust is dankzij de slechte ( koude!) weersomstandigheden van de afgelopen maand ineens een abrupt einde gekomen.

De zeewatertemperatuur daalde de afgelopen week bijna een halve graad per dag en schommelt momenteel zo rond de 7 a 8 graden. Einde oefening dus. Volgend jaar weer een nieuwe kans. Maar een supermooie dag met veel zón en relatief weinig wind lokte ons afgelopen donderdag toch weer even richting EON.


Mijn eerste zeebaars aan de vernieuwde ASP XL van SPRO.


De XRap bleek soms weer onweerstaanbaar!

GEEN verkeerde keuze zo bleek al rapido. Binnen een tijdsbestek van amper 3 uur wisten we maar liefst 17 zeebaarzen te foppen. Zowel een mini pilkertje als de vernieuwde uitvoering van de ASP XL van Spro leverde een aantal mooie vissen op. Beste kunstaasje van de dag was echter de XRap "hot head". Keer op keer knalde er mooie dikke zeebaarzen op. Kortom supersport en eindelijk mijn 2e 80er van dit toch wel supergoede seizoen.


Zo maar even een paar dikke vissen aan verschillende soorten kunstaas.

Alle baarzen werden soms na een fotootje weer direct terug gezet in hun element. Het is met ingang van 1 november  verboden om zeebaars in je bezit te hebben. Zelfs niet één voor eigen  consumptie. Let goed op want de Zeehavenpolitie controleerd hier streng op. De boetes zijn niet kinderachtig en variëren van 1000 tot 1250 euries per vis mede omdat het om een economisch delict gaat.

Vanaf 1 november is het verboden om een zeebaars mee te nemen. De boete voor het in het bezit hebben van slechts één zeebaars kan oplopen tot maar liefst 1250 euries. En de Zeehavenpolitie controleerd dagelijks meerdere keren.


Boem...

Op de beurs in Utrecht geef ik zaterdag om 13.00 uur in samenwerking met Totalfishing een uitgebreide lezing over het vissen op zeebaars in het Europoortgebied. Tijdens deze presentatie besteed ik aandacht aan het te gebruiken kunstaas en neem ik je mee naar een aantal stekken in dit unieke uitgestrekte zeebaarsgebied. Na afloop kun je bij me terecht met me vragen over deze supermooie sportvis. Dus ik zeg tot ziens op de beurs op de stand van Totalfishing.

Stekel ze.

The Bass Whisperer. 

Joop.

ANDEREN LAZEN OOK