image description

Zicht op zeebaars 378

Veel uren maken.....

Tja onze gestekelde vrienden maken het er ons zeker niet makkelijker op. Zo moet je ze heel ver uit de kant tegen de rand van de vaargeul zoeken terwijl je ze een uur later juist weer vlak voor je voeten te vangen zijn.

Kortom gewoon lekker bezig blijven en keer op keer inspelen op de geboden mogelijkheden. Ik denk dan allereerst aan de getijdestroom. De vele deelnemers aan mijn leerzame workshops weten hoe belangrijk het is dat je je kunstaas op een zo'n natuurlijk mogelijke manier aanbiedt. Dit kun je doen door gebruik te maken van getijdestroom. Gebruik je tijdens een "rustig" lopend stroompie een te zware jigkop dan is de kans groot dat je keer op keer vastloopt met alle gevolgen vandien! Aanpassen dus dat gewicht van je loodkop.

Kies ervoor dat je loodkop op een rustige manier over de hotspot (strekdam of ander obstakel) wordt getransporteerd. Laat hem desnoods tijdens een drift net ff een snipper dieper zakken om daarna juist weer even te versnellen. Dat zijn vaak de manieren om zón stekel te kunnen verleiden.


Supermooie zeebaarzen tijdens de workshop van afgelopen zaterdag.


Trots als een pauw met zijn eerste zeebaars ooit gevangen tijdens mijn workshop!

In mijn optiek volgen ze meer dan gedacht ons kunstaas op lange afstand om pas toe te slaan als je kunstaas van snelheid of hoogte verandert. Dat is ook de rede dat je de meeste aanbeten krijgt aan het eind van je drift als de bocht van je lijn helemaal is verdwenen en je kunstaas door de kracht van de stroming naar de oppervlakte wordt gedrukt waardoor je shad automatisch naar de oppervlakte wordt gedirigeerd.


Boem daar was die dan mijn eerste zeebaars mooie aanbeet gevolgd door een spannende dril!


Een top maaltijd zo'n zelfgevangen zeebaars!

Op die momenten dat de stroom geheel verdwenen is het zaaks dat je je kunstaas zelf op een attractieve manier aanbiedt. Zo kan bijvoorbeeld  het langzaam ( soms korte tikjes geven) binnen spinnen een aanbeet activeren. Op deze momenten kan de plug een belangrijke killer zijn maar daarover in de volgende aflevering. Afgelopen zaterdag hebben de deelnemers van onze workshop weer genoten van de aanbeten.


Zijn gezicht spreekt boekdelen zijn eerste zeebaars ooit en wat voor een!

Twee mannen wisten ondanks de slechte visserij toch hun eerste zeebaars ooit te vangen! Tijdens zón leerzame zeebaarsworkshop worden ook diverse knopen als o.a. de Allbright knoop doorgenomen en uitgeprobeerd. Ook wordt tijdens zo'n cursus uitgebreid uitgelegd welke dyneema lijnen, voorslagen en hengelmateriaal men het beste kan gebruiken. Kortom zeker de moeite waard om eens zo'n cursus te volgen. Wij garanderen je dat je binnen 4 uur een volleerd zeebaarsvisser bent. Kijk voor meer even op mijn site www.zeebaarsworkshops.net of stuur even een mailtje naar joopvis@caiway.nl 


Patrick was het afgelopen weekend ook weer actief met zijn boot als gast was Mehmet een sessie aanwezig.


Filmpje gemaakt door Mehmet.

Dat Patrick Verbrugge goed bezig is weten we zo langzamerhand wel. Hij kent de vele stekken in de zeebaarsrijke Waterweg als geen ander en vangt per sessie altijd wel een aantal supermooie vissen. Afgelopen week heeft hij samen met Mike en Mehmet met succes het Europoortgebied bestookt. Kortom een aanrader om eens een dagje met deze sympathieke sportvisser dit unieke gebied in te trekken. Bel voor een afspraak even naar Patrick +316-14445245 oja er staat supergoed materiaal aan boord om de grootste baarzen uit te kunnen drillen ....kortom wie durft de strijd aan te gaan?


Het was volgens Patrick een moeilijke visserij met een aantal leuke baarzen.

Stekel ze

The Bass Whisperer.

Joop

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Vrijdagmiddag filmselectie 17 januari
Willem Moorman -
image description
*** VIDEO *** Pioner Active 14 Fishing
Willem Moorman -