image description

Zicht op zeebaars 375

Hoe bedoel je mazzel?

Toen ik zondag even lekker vanaf de pier stond te smijten kwam er een oud workshop deelnemer met zijn vriend naar me toe. De laatste wilde graag een "privé workshop" vervissen.


Effe een korte privé workshop volgen dat was de opzet van Edmond uit Almelo. Dat pakte perfect uit want binnen nog geen uur pakte hij deze dikke beer aan een 40 grams hengeltje en 8/00 mm dyneema topsport optima forma kortom weer een "verslaafde" er bij!

Ondanks het feit dat ik nog al wat last van een whiplash heb besloot ik die te geven omdat de mannen helemaal uit Almelo kwamen. Na wat uitleg gaf ik hem een kleine blauwe Gutsbait UV shads van pakweg 12 gram. Al na een paar minuten werd deze kleine killer door een baars gegrepen maar gelost. Na pakweg een half uur was het weer raak maar nu was het menens.


Prive workshop gegeven van 2 uur dit was het resultaat

Een dikke zeebaars had zijn shad vol gepakt en ging er na de dikke boem als een trein vandoor. Daar stond Edmond dan met een veel te lichte outfit. Tijdens deze spectaculaire dril boog zijn hengel tot ver in het handvat. Na circa 10 minuten kon ik deze mooie "knuppel" achter zijn kieuwen vatten. Bijna 80 cm. zilveren power met een geschat gewicht van ruim 10 pond. Zo dan hoe bedoel je een echte binnenkomer welkom in zeebaarsland.


Oud workshop deelnemer Peter weet na de cursus van geen ophouden en pakt regelmatig zijn zeebaars je!

De vangsten zijn over het algemeen behoorlijk aangetrokken ook al verschilt dat per dag van uur tot uur. Naast veel scholenbaarsjes vangen we momenteel ook behoorlijk wat mooie dikke vissen tussendoor. Kortom we draaien keer op keer leuke sessies.


Prachtige snoeiharde boem voor Peter.


Mooie zeebaarzen vanaf de boot

................................................................................................................................................................................................................................

Wil ook jij kans maken op je eerste zeebaarsaanbeet geef je dan nu op voor zón gezellige leerzame zeebaarsworkshop! Er staan voor de komende zaterdagen 20-27 juli en 3 en 10 augustus nog wat plaatsen open. Dus wat houdt je tegen? Kijk voor alle verdere info even op mijn site www.zeebaarsworkshops.net of stuur ff een mailtje naar joopvis@caiway.nl bellen kan ook  0031(6)2001 6129

Stekel ze

The Bass Whisperer. 

Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Weerspiegeling 30: Twee zielen, twee gedachten.
Willem Moorman -
image description
De Hengelsport en Botenbeurs te Utrecht 2019
Willem Moorman -
image description
Poldersnoeken!
Willem Moorman -