Zicht op Zeebaars 37: Shads in deze periode aantrekkelijker!

Zicht op Zeebaars 37:

Shads in deze periode aantrekkelijker!

Door Joop Folkers

De weersvoorspelling was de afgelopen week niet echt om over naar huis te schrijven! Maar ja, dat weet je in deze tijd van het jaar, want het is tenslotte ieder jaar hetzelfde liedje! Daarbij komt dat je thuis op de bank nu eenmaal geen aanbeten krijgt en dus heb ik, weer of geen weer, toch iedere dag effe lekker een paar uurtjes staan hengelen aan de Waterweg.

Eerlijk gezegd vielen de vangsten me niet eens zo tegen: iedere dag wel een aantal mooie vissen en de nodige missers. De watertemperatuur ligt nog steeds rond de 13 graden, dus alles is nog mogelijk!


Vangsten vallen niet eens tegen!

Je merkt wel dat je het momenteel moet hebben van zeer korte periodes waarbij kleine scholen zeebaars langs de voet van de pier trekken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je soms 5 keer binnen een kwartier beet krijgt en je vervolgens een paar uur voor Jan met de korte achternaam staat te smijten. Maar laten we eerlijk zijn, “it’s all in the game” en trouwens, dit soort momenten maak je ook tijdens het hoofdseizoen regelmatig mee.

Zoals ieder jaar is ook nu de shad weer verreweg het favoriete kunstaas! Het klinkt misschien vreemd, maar op de een één of andere manier is de gebonden jigkop momenteel gewoon niet aantrekkelijk genoeg! Ook niet met de grove, lange twisters van Action Plastics. Uiteraard heeft dit gewoon te maken met het huidige aasaanbod, want het barst werkelijk van de wijting, steenbolk en kleine gul.


Shad nu verreweg het meest favoriete kunstaas.

Grof kunstaas is dan ook een must. Zoals altijd in deze periode moeten we de vis in negen van de tien sessies dicht tegen de bodem zoeken. Alleen als ze in scholen de wijting naar de oppervlakte jagen (let op de meeuwen), dan is uiteraard een oppervlakteplug het aangewezen aas.

De komende week (week 44) wordt in hoofdzaak een sterke, zuidelijke wind voorspeld. Voordeel in de Waterweg is dat je de wind dan recht op je gezicht hebt waardoor je goed contact met je kunstaas kunt houden omdat je zonder bocht in je lijn kunt vissen! Uiteraard kun je ook weer rond de Stenen Glooiing en op de landtong van Rozenburg terecht, daar vis je lekker met de wind in je rug.

Stekelze,
Joop

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -