image description

Zicht op zeebaars 368

Wisselende vangsten

Zoals bekend is vriend zeebaars niet één van de makkelijkste vissoorten om aan de schubben te komen. Juist op het moment dat je denkt dat je het alles op de bekende rails lijkt te hebben komt er soms weer eens een lelijke kink in de kabel!


Mooie dikke gezonde vissen hé hé ze zijn eindelijk gearriveerd!


Dikkerd voor "Pietje"!

Maar goed dat hoort er nu eenmaal bij en….. geloof me je went er aan. Ik ga dan ook vaak richting stek zonder al te grote verwachtingen. Iedere boem is tenslotte meegenomen, toch! Zoals je hebt kunnen lezen was mijn workshop van afgelopen zaterdag een topper met veel (mooie) zeebaarzen.


Boem voor Peter

Uiteraard wilde ik dat de dagen erna nog eens dunnetjes over doen maar werd geconfronteerd met 3 blanks op rij. Oké het weer was totaal verandert de zon was verdwenen en de wind behoorlijk toegenomen maar stond nog wel uit dezelfde richting. De sessie van afgelopen dinsdag bracht daar verandering in want toen waren ze om wat voor reden dan ook ineens wel te verleiden en klapten ze weer eens snoeihard op het aangeboden kunstaas. Weet jij het nog. Even een ander voorbeeld. Woensdag en donderdag was het eindelijk mooi weer dus werd besloten om met de boot te gaan. Woensdag was een topdag met ruim 40 vissen waaronder enkele “bullies”.  

Donderdag daartegenover was er tijdens dezelfde weerssituatie en getijdestroom op excact dezelfde stekken op een enkele uitzondering na nauwelijks een visje te vangen. Hieruit blijkt maar weer eens dat je gewoon veel uren moet maken om een zeebaarsje te kunnen foppen. Zowel zaterdag 1 als 8 juni en zondag 2 juni geef ik weer zo’n leerzame zeebaarsworkshop vanaf de pier in Hoek van Holland. Ik heb op deze dagen nog enkele plaatsen vrij.

........................................................................................................................................................................................................................................................................

Dus wil ook jij net zoals de mannen van afgelopen zaterdag kans maken op je eerste zeebaars aanbeet laat me dat dan even weten. Stuur me gewoon even een mailtje joopvis@caiway.nl of bel me even 0031 (0) 62001 6129 Veel vissers willen graag zo’n cursus volgen maar hebben daarvoor niet het juiste materiaal. Dat is bij mij geen punt ik zorg tijdens de workshop gratis voor zowel het hengelmateriaal als het kunstaas. Kijk voor meer informatie even op mijn site www.zeebaarsworkshops.net

Stekel ze,

The Bass Whisperer.

Joop.  

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Weerspiegeling 30: Twee zielen, twee gedachten.
Willem Moorman -
image description
De Hengelsport en Botenbeurs te Utrecht 2019
Willem Moorman -
image description
Poldersnoeken!
Willem Moorman -