image description

Zicht op zeebaars 363

Van het ene in het andere uiterste!

Begin vorige week had het er nog alle schijn van dat het mooie zomerweer helemaal terug zou gaan keren maar nu een weekje later weten we wel beter.....pfff.


Snoeiharde aanbeten op de plug!

De temperatuur daalt komend weekend tot maar liefst tot 10 graden terwijl de wind de komende week toe neemt naar krachhie 5 met uitschieters naar 7. Kortom moeder natuur heeft de lente dus voorlopig maar weer even in de kast gezet tot pakweg12 mei! Maaarrr er is uiteraard ook altijd weer positief nieuws te melden.


De Waterweg een eldorado voor vriend zeebaars!

Zo worden er momenteel vanaf de kant met regelmaat mooie maar vooral ook kleinere zeebaarzen gevangen. Ook de vangsten vanuit de boot trekken langzaam maar zeker een beetje aan. Oke ze liggen niet voor het opscheppen maar als je er een beetje tijd in steekt is de kans zondermeer aanwezig dat je mooie zeebaars "tegen het lijf" loopt. Zelf hebben we al leuke vangsten geboekt op zowel de shad als de plug. Afgelopen woensdag kwamen zomaar ineens een leuk "cluppie" mooie stekels tegen die zich vol op onze pluggen stortten.


Heerlijke visserij!

Topsport dus zomaar ineens op de dag van de arbeid! Het feest duurde helaas maar (heel) even. Maar desalniettemin gaf het ons een goed gevoel dat onze vrienden langzaam maar zeker toch weer acte de préséance gaven. Kortom het wordt qua weer een weekje afzien maar dat wil zeker niet zeggen dat je geen kans maakt om een aanbeet af te dwingen!


Ha ha foto uit de oude doos mooie zeebaars gevangen rond de warmwateruitlaat van de kolencentrale aan de Maasvlakte 1983!

...................................................................................................................................................................................................................

Aanstaande zaterdag 4 mei start ik weer met mijn druk bezochte zeebaarsworkshops vanaf de pier in Hoek van Holland. Wil ook jij binnen een tijdsbestek van 4 uur een volleerd zeebaarsvisser worden schrijf je dan nu in voor zón leerzame cursus. Kijk voor alle info en vele foto's van tevreden klanten even op mijn vernieuwde site www.zeebaarsworkshops.net . Je kunt me ook altijd even mailen Joopvis@caiway.nl  of bellen 0031(0)62001 6129. Fijn weekend. 

 

Stekel ze,

The Bass Whisperer.

Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars 406
Willem Moorman -
image description
Struinen met Jaimy : Deel 3
Willem Moorman -