image description

Zicht op zeebaars 361

Hé hé…..BOEM.

Na maar liefst 5 blanks is het me toch eindelijk gelukt om de eerste stekel te “arresteren”! Afgelopen zondag was het Appie de Gier die als eerste van ons ploeggie zijn eerste zeebaars wist te landen.


Mijn eerste zeebaars mocht er zijn!

Het was meteen een dikkerd van pakweg 65 cm met een gewicht van zo’n 5 pond. Verder viel er weinig nieuws te melden die dag maar op het moment dat ik weer thuis arriveerde hoorde ik dat één van de overige fanatiekelingen maar liefst 2 zeebaarzen had weten te foppen. Hoppa…. ze komen er dus langzaam maar zeker aan! Zoals ik al eerder vermeldde vingen we onze eerste zeebaarzen vorig jaar (na een super koufront) pas begin mei en nu dus weer de eerste week van april.


Langzaam maar zeker wordt er her en der een zeebaars je gevangen.

Op het moment dat ik dit schrijf is de watertemperatuur van de Waterweg inmiddels opgelopen tot ruim11 graden kortom het feest kan beginnen. Maaarr… vandaag heb ik helaas weer een dikke ZERO gevist. De afgaand waterstroom gierde als een idioot en mijn 25 gramskoppie kon ik dan ook nauwelijks rond de bodem aanbieden waardoor de vangkans zeker in deze periode van het jaar vrijwel nihil is! Ook de kleur van het water te vergelijken met “poppenstront”. Dit had weer te maken met de smerige, vooral koude noordooster die al een aantal dagen onafgebroken staat te blazen. Maar goed thuis op de bank vang je ze nu eenmaal niets dus blijf ik gewoon volharden. Volgende week is het op zeker wel raak!


Boem.... snoeiharde aanbeet gevolgd door een heerlijke dril.

Grappig is dat de mannen die het afgelopen seizoen en momenteel al regelmatig een zeebaarsje weten te vangen vrijwel allemaal een zeebaarsworkshop bij me hebben gevolgd. Jan de Gier één van de “Gierbrothers” wist zijn seizoen vorig jaar (na zo’n geslaagde cursus af te sluiten) met maar liefst ruim 300 (mooie) zeebaarzen.


Appie ving zondag zijn eerste dikke zeebaars vanaf de pier in de Hoek.

Kortom dat zo’n cursus werkt staat als een paal boven water! Belangrijke zaken als …..“hoe lang/dik moet je voorslag zijn-hoek maak je een eenvoudige voorslagknoop-waarom moet je uptide vissen-welke kleur shad kun je het best gebruiken met dik water- etc etc zijn vaak vragen waar men in de praktijk nauwelijks of geen antwoord op krijgt. Ik leer je al deze facetten binnen een tijdsbestek van 4 uur.

Kortom ik zorg er voor dat jij na zo’n spannende, leerzame clinic een volleerd zeebaarsvisser bent! Veel vissers haken af omdat ze zelf niet over het juiste zeebaarsmateriaal beschikken. Niet doen…. ik zorg tijdens zo’n cursus geheel gratis voor het benodigde materiaal als hengels, molens en niet te vergeten kunstaas. Dus wat houd je tegen? Kijk voor meer info even op mijn site www.zeebaarsworkshops.net of stuur me even een mailtje joopvis@caiway.nl bellen kan natuurlijk ook 0031(0)62001 6129.

Stekel ze,

The Bass Whisperer.

Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Weerspiegeling 30: Twee zielen, twee gedachten.
Willem Moorman -
image description
De Hengelsport en Botenbeurs te Utrecht 2019
Willem Moorman -
image description
Poldersnoeken!
Willem Moorman -