image description

Zicht op zeebaars 358

"Op herhaling"!

Aangemoedigd door de leuke vangsten van afgelopen zondag besloten we het afgelopen woensdag nog eens dunnetjes over te doen. Maarrr ....zoals vrijwel altijd viel het resultaat helaas lelijk tegen.


Vorig jaar vingen we in dezelfde periode nog mooie dikke zeebaarzen. Oorzaak was de strenge "nawinter" waardoor de zeewater daalde tot ff 2 graden!

Links en rechts werden er best wel een aantal zeebaarzen gevangen maar de aantallen konden zeker niet tippen aan die van afgelopen zondag! Toch wisten we nog een aantal stekels foppen. Ik kon me trouwens nog goed herinneren hoe we vorig jaar in dezelfde periode mooie dikke zeebaarzen wisten te vangen.


Klein maaaaarrr heel fijn!


Mooie stekel die het middels een dobber aangeboden "deltavisje" niet kon weerstaan. Trouwens de aanbeten waren weer toppie!

Oorzaak toen was de langdurige koudeperiode die aanhield tot de 2e week van maart. Het zeewater koelde in die tijd af tot maximaal 2 graden. Alles wat zeebaars heette zocht dan ook de warmwateruitlaten langs onze kust op en konden de vele aangeboden kunstaassoorten nauwelijks weerstaan. Vissen van 6 pond waren indie periode zeker geen uitzondering.


Wil ook jij vanaf 4 mei kans maken op je eerste "kunstaas" zeebaars schrijf je dan nu in voor zo'n leerzame clinic. Kijk voor meer info even op mijn site www.zeebaarsworkshops.net

Zoals ik reeds eerder in deze rubriek aangaf start ik op zaterdag 4 mei weer met mijn gezellige, leerzame zeebaarsworkshops vanaf de pier in Hoek van Holland. Ook vorig jaar vingen vele tientallen deelnemers hun eerste zeebaars ooit aan kunstaas.

Een onvergetelijke ervaring volgens de mannen waar ik soms nog steeds leuk contact mee onderhoud. Wil ook jij binnen een tijdsbestek van 4 uur alle ins en outs van deze machtige visserij onder de knie krijgen meldt je dan nu aan en maak een goede kans op de vangst van je eerste "kunstaas zeebaars"! Kijk voor meer info even op mijn vernieuwde site www.zeebaarsworkshops.net  of stuur ff een mailtje naar joopvis@caiway.nl bellen kan natuurlijk ook 0031 (0)6 2001 6129.

Stekel ze,

The Bass Whisperer.

Joop.