image description

Zicht op zeebaars 357

Ik kon het niet laten.

Na al die regenachtige en vooral winderige dagen sloeg er toch effe een stoppie door zeg… pfff. Ik zou en moest gewoon een “boem” scoren. Van een maatje hoorde ik dat er rond de uitlaat van de EON centrale redelijk werd gevangen maar dat de zwaardere zeebaarzen al waren vertrokken naar de diepere havens en hun plaats was overgenomen door de gemiddelde scholenbaars(jes).


De zeebaarzen die gevangen worden zijn niet echt bij 50 cm. houdt het wel op maar de aanbeten zijn er niet minder om!

Maaarrr dat kon voor mij de pret niet drukken dus trok ik afgelopen zondag vol moed naar de bewuste stek. Op het moment dat ik mijn auto op de pont van Maassluis richting Rozenburg had geparkeerd liepen mijn idealistische ideeën toch wel effe een lelijke deukie op toen Moeder natuur even een enorme hagelbui los liet!! Gelukkig duurde deze ellende hooguit 3 minuten maar toen ik de pont af reed waande ik me ergens in een skigebied in Oostenrijk.


Effe te hongerig geweest....

Maar gelukkig was ook deze winterse situatie van zeer korte duur en stond ik pakweg een half uurtje later te smijten met een klein pilkertje. Het was uiteraard niet druk want het feit dat je alle vis weer terug moet zetten weerhoud klaarblijkelijk veel mensen om toch van die supermooie aanbeten te genieten. En ja hoor mijn 2e worp leverde al en een mooie dreun en een leuke zeebaars op.


Leuke sport op relatief licht materiaal!

|
De SWAT shad van Delalande 11cm

Dus….missie completed!! Helaas stonden er ook nu weer een aantal ziekelijke “dreggers” met pilkers van pakweg 100 gram te hakken en baarzen te verwonden. Maar eerlijk is eerlijk de politie houdt de boel goed in de gaten en komt ook tijdens dit soort barre weersomstandigheden regelmatig (met succes!) controleren! Toppie mannen!


Een top foto van de oude situatie rond de warmwateruitlaat aan de Maasvlakte. Was destijds al een topstek tijdens de wintermaanden!

Pakweg na 3 uur smijten stond mijn teller op 9 stuks waarvan er misschien 5 de maat haalde. Ik was dik tevreden met de mooie aanbeten en ging zeer voldaan weer richting Westland. Trouwens over het Westland gesproken de vele strekdammen rond het uitgebreide strand tussen Hoek van Holland en Scheveningen komen langzaam maar zeker weer onder het opgespoten zand vandaan “gekropen”!


De vele strekdammetjes voor de kust tussen Hoek van Holland en Scheveningen "kruipen" gelukkig weer langzaam onder het zand vandaan. Of je er weer zeebaars gaat vangen zal de tijd leren want er staat nauwelijks een halve meter water rond de koppen.

Deze golfbrekers waren eind jaren 90 super goede stekken voor vriend zeebaars maar verdwenen na ophoging van het strand geheel onder het zand. Nu ze langzaam maar zeker weer terugkomen hoop ik er toch wel weer een aantal zeebaarzen te kunnen foppen. Ik houd je in ieder geval op de hoogte.

 

Stekel ze,

The Bass Whisperer.

Joop.