image description

Zicht op zeebaars 356

Hoe bedoel he wind!

Zo dan…. na een week vol zon en weinig wind heeft “vriend najaar” (want dat is het tenslotte nog steeds) toch nog effe een lelijke eindspurt ingezet! Door de stormachtige wind zijn de gebruikelijke stekken nauwelijks of moeilijk te bevissen.

Ondanks dat vangen we toch nog een redelijk visje! Maar goed effe terug naar het nieuwe zeebaarsseizoen. De zeewatertemperatuur schommelt hier nog steeds rond de 8 graadjes. Dat was vorig jaar wel effe anders toen kwamen we langzaam maar zeker uit die verschrikkelijke koude periode en lag de watertemperatuur zo rond de 2 graden. Die voorsprong hebben we in ieder geval dus das lekker meegenomen.


Mooie vissen vanaf de kant.

Zoals ik eerder al vermeldde is het, mits we tenminste niet weer verzeild raken in zo’n vreselijke vorstperiode, realistisch om aan te nemen dat we de eerste zeebaarzen zo rond de 2e of 3e week van april kunnen verwachten. Laten we hopen dat de aantekeningen van de afgelopen 25 jaar me hierbij niet in de steek zullen laten maar zekerheid heb je  tenslotte nooit! Op zaterdag 4 mei start ik weer met mijn leerzame zeebaarsworkshops vanaf de pier in Hoek van Holland. Een toplocatie waar met regelmaat grote zeebaarzen worden gevangen.


De GutsbaitUV shad heeft zich al meerdere keren bewezen.

Na ruim 40 jaar ervaring ben ik er van overtuigd dat het uitgestrekte Europoortgebied met zijn vele diepe havens en kanalen gewoon de allerbeste zeebaarsstek van Nederland is. Veel zeebaarzen trekken gedurende wintermaanden niet meer weg richting overwinteringsstekken maar verblijven gewoon in de vele diepe havens rond zowel de 1e als 2e Maasvlakte. Het beste bewijs hiervan zijn de soms goede zeebaarsvangsten rond de uitlaten van de kolencentrales.


Na een zeebaarsworkshop weet Jan weet precies wat de zeebaarsverslaving in houd.

Ook ruim 35 jaar geleden vingen we rond deze uitlaatsluizen al de nodige grote zeebaarzen aan steurkrab. Niets nieuws onder de bekende zon dus. Laten we hopen dat we voordat het binnenwater seizoen sluit we nog een aantal mooie visdagen mee kunnen maken.


Tevreden klanten

Wil ook jij (desnoods samen met een aantal vrienden) eens deelnemen aan zo’n gezellige, leerzame zeebaarsworkshop stuur me dan even een mailtje joopvis@caiway.nl bellen kan natuurlijk ook 0031 (0)6 2001 6129 kijk voor meer info even op mijn vernieuwde site www.zeebaarsworkshops.net  


De pier in Hoek van Holland beste zeebaarsstek van Nederland!

Ik garandeer je dat je binnen een tijdsbestek van 4 uur alle ins en outs van deze fantastische visserij onder de knie hebt. Mocht je zelf geen hengelmateriaal bezitten dan is dat geen ramp want dan zorg ik daar geheel gratis voor.

 

Stekel ze,

The Bass Whisperer.

Joop.