image description

Zicht op zeebaars 352

Toch weer effe een BOEM “gearresteerd”

Dat thuis zitten is maar niets voor mij. Gezien de windrichting en de stroming  waren de kansen rond het Haringvliet voor de kantvisserij ronduit gewoon slecht! Dus….. liet ik me “verleiden” om toch weer effe richting EON centrale te rijden.

Oké het is niet direct mijn ideale visserij maar vriend zeebaars is daar nu eenmaal de gehele winter aanwezig en dus maak je gewoon de kans op die dikke BOEM! Allereerst even lof voor de Zeehavenpolitie die dit gebied 24 uur per dag aan controles onderwerpen om de vele “dreggers” keer op keer te beboeten. Ik hoorde van één van de mannen dat er wekelijks vele bekeuringen worden uitgedeeld en dat er veel hengelmateriaal en zelfs auto’s in beslag zijn genomen!! Ook de vuilstort van blikjes en plastic ellende is nu al een stuk minder geworden. Namens alle sportvissers thankx Havenpolitie Rotterdam!


Terwijl de regen afgelopen zaterdag met de bekende bakken uit de hemel viel wilde ik perse mijn eerste zeebaars aanbeet van 2019 scoren. Mijn geduld werd lelijk op de proef gesteld maaarrrr mijn eerste zeebaars van dit jaar staat op mijn lijst.

Ook dook vanmorgen in de Telegraaf het bericht op dat er afgelopen nacht in Zeeland een visser gepakt was met ruim 80 zeebaarzen verpakt in de langzamerhand alom bekende blauwe Ikea tassen. Maar goed ik ben afgelopen zaterdag met een aantal vismaatjes dus toch richting EON gegaan en niet geheel zonder succes. Zelf ben ik in deze tijd van het jaar al blij met één mooie aanbeet! Maar het duurde best een behoorlijk aantal uren voordat de eerste stekel eindelijk acte de préséance gaf. Het was meteen een dikke aanbeet waarna mijn slip even lelijk op de proef werd gesteld. Na een heerlijke dril kon ik de pakweg 55 cm lange zeebaars weer terug geven aan moeder natuur.


Tijdens één van mijn dagelijkse strandwandelingen met mijn hond kwam ik enorme hoeveelheden dode zeesterren tegen?

Ik kreeg nadien nog wel wat aanbeten maar doorbijten was er niet bij. Ondanks dat ging ik met die ene dikke BOEM toch weer geheel voldoen richting Westland.   


Zeebaars specialist Ed Schrauwen wel raad mee. Heel dik in de dubbele cijfers wist hij ook nog een aantal dikke 70ers te foppen met de plug!


Het ging van de week ff los en daar weet zeebaars bij Ed.


Zeebaars gek Piet Pleunis wilde koste wat kost zij eerste BOEM van 2019 scoren de diep duikende plug leverde hem de eerste 2 baarzen van het jaar op.

Stekel ze

The Bass Whisperer.

Joop

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Help je mee? Meld je spiegelkarper vangst!
Willem Moorman -
image description
*** VIDEO *** Effectiever Op Grote Baars
Willem Moorman -