image description

Zicht op zeebaars 349

Visserij rond de uitlaat van de EON staat zwaar onder druk!

Het is geen geheim dat de warmwateruitlaten van de diverse Centrales langs zowel de Franse- Belgische als Nederlandse kust toplocaties zijn om ook tijdens de wintermanden toch nog een zeebaarsje te kunnen vangen.

Ook gisteren stonden we weer rond de warmwateruitlaat van de EON met een leuk stel gasten te smijten om die ene verslavende BOEM veilig te kunnen stellen. Zelf kon ik binnen een tijdsbestek van 3 weken mijn tweede achtereenvolgende “ZERO” noteren! Ik had echt alles uit de goed gevulde tovertas gehaald maar wist onze gestekelde vrienden helaas op geen enkele manier verleiden.


Wim wist een mooie zeebaars te foppen!

De vaak “dodelijke” deltavisjes aangeboden middels een dobber werden evenals de Subwalk, mini pilkertjes en andere soorten pluggen niet eens bekeken. Gelukkig werd er zo links en rechts toch nog wel een baarsje gevangen.

Ze zitten er dus nog wel maar worden volgens de Zeehavenpolitie Rotterdam gedurende de nachtelijke uren fel belaagd door stropers die de baarzen middels zware pilkers en grote dreggen staan te “tjoekelen”!  De zeebaarzen liggen vaak in grote scholen tegen de randen van het ondiepere gedeelte te rusten waardoor ze een makkelijke prooi vormen voor dit brute geweld! Aldus één van de dienstdoende agenten.


Uiteraard werd deze baars na een fotootje weer netjes teruggezet.

Ook vertelden de mannen dat het waarschijnlijk niet lang meer zal gaan duren voordat er rond deze unieke stek een meters hoog hek met diverse camera’s zal worden geplaatst om dit soort stroperspraktijken te voorkomen. Kortom weer een mooie zeebaarsstek naar de bekende kloten!!! Ook de enorme troep die er wordt achter gelaten is een doorn in het oog van de dienstdoende mannen en sportvissers we hebben de afgelopen jaren vele grijze plastic zakken vuil verzameld en deze boven bij Future Land in de bakken gegooid.


Mooie vis voor Iwan op de pilker

Onbegonnen werk want de week er op lag het zelfde gebied weer bezaaid met legen blikken en flesjes om dan maar niet te spreken van de hoeveelheden lijn die her en der verspreid liggen en een groot gevaar vormen voor de vele vogels. Tja het is niet anders dus mocht je nog een zeebaarsje willen vangen gedurende deze wintermaanden moet je snel zijn want wie weet staat er eind van de maand een hek om deze superstek!

Stekel ze,

The Bass Whisperer,

Joop.