image description

Zicht op zeebaars 342

Supersport!

Terwijl het fantastische najaarsweer maar niet wil wijken voor de herfst scholen onze gestekelde vrienden lang rond diverse stekken langs onze kust.


Bart met een dikke 70er


Dikke 70 cm op de plug voor Bart!

Je kunt precies herkennen wanneer de scholingsdrang begint door te zetten, want dan kleuren de anaalvinnen lichtblauw! Ook de afgelopen dagen was het weer moeilijk om een visje te foppen. Oké natuurlijk vistten we ons iedere dag ver in de dubbele cijfers maar het overgrote deel van de vis bleef steken rond de 40 cm.


De bootvisserij was grillig maar leverde toch regelmatig mooie beren op!

Op zich zeker geen probleem want de aanbeten zijn momenteel giga. Grappig was dat we het overgrote deel van onze baarzen vingen aan de oppervlakte plug en dat dan weer rond eind oktober? Ook de diepduikende X Rap en de Gutsbait UV shad scoorden weer goed.

Vooral de Geel/witte combi was gewild! Ik heb helaas mijn laatste workshop voor morgen (dinsdag 23 oktober) moeten cancelen vanwege de sterke west-noord-westen wind! De deelnemers hebben gelukkig allemaal weer ingeschreven voor het nieuwe zeebaarsseizoen van 2019.

Ook vanaf de kant wordt momenteel bij vlagen leuk zeebaars gevangen. Jammer genoeg zijn het over het algemeen slechts momenten dat vriend zeebaars zich meld. Om te kunnen scoren moet je dus over het algemeen behoorlijk wat uren maken om de laatste zeebaarzen van dit seizoen te kunnen foppen.


Ook vanaf de kant worden momenteel mooie vissen gevangen!

Maar geloof me ze zijn momenteel echt loeisterk! Zorg er daarom voor dat voordat je de eerste worp inzet je de slip van je molen perfect hebt ingesteld!! Liever een “tandje” te strak dan te licht want er is soms werkelijk geen houden aan tijdens een dril!

Zelf denk/hoop ik dat we nog zeker 2 weken kunnen genieten van deze heerlijke sportvis! Dus gewoon nog een keer de moeite nemen om een zeebaarsstek te bezoeken. We houden je op de hoogte!

Stekel ze,

The Bass Whisperer.

Joop.