image description

Zicht op zeebaars 331

"Zachte krab neemt het heft in handen"

Zoals ieder jaar rond deze periode ontdoen veel krabben zich van hun harde oude schild dat daarna wordt vervangen door een nieuw, vers  “zacht” schild.


Oh wat zijn ze al sterk


Tijdens het dagen voor mij het mooiste moment van de dag


Kom maar op met die zon!

De krabben worden hierdoor kwetsbaarder dan normaal en scheiden een bepaalde stof/geur af waar onze gestekelde vrienden op een één of andere manier gek op zijn! Als je de dikke buiken van een zeebaars voelt zit er vrijwel alleen krab in. Kortom het is krabbentijd waardoor ze gedurende anderhalve maand moeilijker te vangen zijn aan kunstaas.


Zo nu en dan een "aanzwemmer" tussendoor!


Zeebaars is soms echt los


Ook de plug was soms dodelijk!

Denk nu niet dat je helemaal geen kans meer maakt want je vangt heus je visje nog wel maar moet er in de regel wel meer voor doen. Opvallend vind ik dat je juist in deze periode (augustus – tot half september) tijdens het dagen en rond de schemer de beste vangsten boekt of dat iets met die krabbeninvasie heeft te maken durf ik niet te zeggen.


Dikke boemen

Wat me de laatste sessies ook op viel was dat er regelmatig zeebaarzen je oppervlakte plug volgden maar niet tot de aanval durfden over te gaan. Ook werd mijn shad keer op keer tot vlak voor mijn voeten gevolgd waarna ze omkeerden en weer wegzwommen. Maar goed er zit in ieder geval baars genoeg maar moet je het gewoon treffen!

Stekel ze,

The Bass Whisperer.

Joop.