image description

Zicht op zeebaars 334

Ze zijn nu al bere sterk.  

Wat een power hebben onze gestekelde vrienden momenteel al. Tijdens de dril van mijn 2e tachtiger van dit seizoen stil ik echt effe met samen geknepen billen. Wat ging deze beauty keer op keer van quitte. Weer was de X-Rap (XRD10HH) de grote verleider.

Dat blijft toch een top plug. Jammer dat er zo slecht aan te komen is hier Nederland. Maar goed dat even terzijde.


Mijn 2e 80er binnen een week!

De plugvisserij is mijn lust en mijn leven. Terwijl mijn maatjes vaak met shads staan te smijten vind ik het altijd weer een uitdaging om zo’n stekel te verleiden met een plug. Soms is het de Subwalk die de toon zet maar over het algemeen is en blijft de diepduikende X-Rap toch favoriet.


Peter met een dikke beer op de X-Rap


Volop jagen aan de oppervlakte


Dikke boem gierende slips en een angstig tot aan de reelhouder trom getrokken hengel. Kortom billetjes knijpen maar het resultaat mocht er zijn. Pffff wat een topdril!!!

Vooral de komende maanden zijn felle kleuren als de Hot Head en de Rusty uitvoering verreweg favoriet. Zo rond eind september als de grote scholen wijting de kanalen en het Europoortgebied binnen zwemmen zijn grove pluggen als de Subwalk killing voor grote baarzen! Ook vanaf de kant rond stekken als het Beerkanaal en uiteraard het Hartelkanaal kun je dan echt grote vissen verwachten.


Dikke boem!

Natuurlijk is de pier van Hoek van Holland in deze periode ook een hotspot voor soms zeer grote vissen. Kortom kom maar op met die dikke boemen! Ik heb voor mijn workshop van dinsdag 4 sept. zaterdag 8 september en dinsdag 11 september en zaterdag 29 september nog enkele plaatsen vrij.


Eerst een workshop gevolgd nu compleet verslaafd! Jan vangt zijn visje vanaf de kant en heeft van de week een avondsessie met Patrick gevist vanuit de boot. Resultaat een dikke beer van 77 cm een nieuw pr.

. Dus wil ook jij binnen 4 uur alle ins en outs van deze spectaculaire visserij onder de knie krijgen meld je dan aan voor zo’n leerzame workshop. Kijk voor meer info even op mijn site www.zeebaarsworkshops.net  of bel me even 0031(0)6 2001 6129. Heb je zin in zo’n fantastisch bootavontuur neem dan even contact op met Patrick Verbrugge www.info@thebasscompany.nl   bellen kan natuurlijk ook  0031(0)61444 5245

Stekel ze,

The Bass Whisperer,

Joop.