image description

Zicht op zeebaars 327

Supersport!

Eindelijk ging de zeebaarsvisserij de afgelopen dagen weer eens ouderwets los. De vele dikke boemen, gierende slips en bij elkaar geknepen billen zorgden dan ook voor dat mijn adrenaline gehalte zo nu en dan steeg tot ongekende hoogte! Kortom topsport van het eerste uur.


2e worp van Rob Punselie dik 65

De foto’s en filmpjes spreken dan ook de bekende boekdelen! Tijdens mijn workshops van de afgelopen week werden er schitterende baarzen gevangen door mannen die nog nooit een zeebaars aan kunstaas hadden weten te vangen.

Ruud Manneke zijn eerste zeebaars aande shad!


 


Tijdens mijn laatste workshop van woensdag 4 juli ving de sympathieke Ruud Manneke zijn eerste zeebaars aande shad! De grooste vis was 73 cm!

Na pakweg een kwartiertje gingen de deelnemers hun eigen gang en wisten ze allemaal wel één of meerdere zeebaarzen op de kant te brengen. “Mazzelaar” van de week was de sympathieke Ruud Manneke uit R’dam. Ondanks zijn enorme ervaring op zeevisgebied had hij ondanks de vele pogingen nog nooit een zeebaars aan kunstaas weten te vangen.


 Na een kwartiertje liet Ruud weten dat hij alles onder controle had en kon hij alleen aan de slag. Het duurde daarna precies 10 minuten voordat de eerste zeebaars zich meldde. “Zo dan wat een dreun” glunderde Ruud die aan zijn eerste dril van de cursus kon beginnen.


Nummertje 3 bijna 70 cm

Dat er nog een aantal dikke boemen zouden volgen was alleen maar lekker natuurlijk. Met nog een uur te gaan werd zijn shad op een gruwelijke manier gepakt door een grote zeebaars en moest de slip van de overbejaarde TwinPower 5000FA overuren maken om de felle runs van deze zilveren krachtpatser te kunnen verwerken.  Het duurde ruim 5 minuten voordat het sein “zeebaars meester” kon worden gegeven! Een topvis van ruim 70 cm. zorgde voor deze fabelachtige dril! Uiteraard een nieuw PR dat meteen uiterst scherp werd gesteld! Mannen bedankt voor deze gezellige 1 op 1 workshops!


Boem we gaan gewoon door

Wil ook jij kans maken op zo’n dikke zeebaars dril, volg dan eens zo’n leerzame een workshop en meld je dan even aan via mijn mail adres joopvis@caiway.nl je kunt uiteraard ook even bellen 0031 (0) 62001 6129. Voor a.s. zaterdag heb ik nog een aantal plaatsen vrij dus wie houdt je tegen. Materiaal en kunstaas zijn tijdens de cursus gratis te gebruiken. Kijk voor meer info even op mijn site www.zeebaarsworkshops.net

Stekel ze,

The Bass Whisperer.

Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
IJSLAND 2020 NU AL BOEKEN!
Willem Moorman -
image description
Te gast bij Færgegårdens Camping
Willem Moorman -
image description
Kayak vis wedstrijd op het Haringvliet
Willem Moorman -