image description

Zicht op zeebaars 323


Door: Joop Folkers

Fintenshow!

Toevallig hadden we op de pier van de week een gesprek over het feit dat fint een beschermde vissoort is terwijl alle op zee uitmondende kanalen en het overgrote deel van de Nederlandse kuststrook vergeven zijn van deze reuze haring.


Mike met een dikkerd!

Maaaarrrr… heel wat sportvissers genieten er met volle teugen van mister fint en staan werkelijk uren aan één stuk de ene na de andere fint uit te drillen. Dat drillen gaat nog wel maar zodra de vis onthaakt heb je geheel ongewild een hand vol schubben en is de penetrante geur moeilijk weg te poetsen met een doekje.


Karel weet oeveral zijn baarsje te foppen!

Ook je materiaal stinkt aan het eind van de dag en maanden later kom ondanks de intensieve af spoelbeurten toch nog de nodige schubben tegen. Maar de grap is dat er als “bijvangst” ook met enige regelmaat mooie zeebaarzen worden gevangen en verspeeld omdat de kleine pilkertjes vaak zijn voorzien van slechte dregjes.


Berry ff lekker bezig tijdens de invalende duisternis.

Maar goed er is volop bedrijvigheid langs de kust. Vriend zeebaars doet het nog steeds goed. Vrijwel iedere sessie levert in de regel wel de nodige mooie zeebaarzen op. Uiteraard scoren we ook met regelmaat een “blank” maar dat hoort er nu eenmaal bij.


Partrick wist gisteren er weer een paar te verleiden!

Samen met een aantal maatjes zijn we druk bezig met het uittesten van de nieuwe Spro Gutsbait UV shads. De resultaten zijn echt verrassend goed! Vooral de gele en lichtbruine kleur scoren goed. Ook de roze parelmoer (met veel glitters) valt goed bij onze stekels.


Een van de vernieuwde Gutsbaits shads van Spro. Ze zijn echt top!

Kortom ze hebben zich nu al volop bewezen. De nieuwe Gutsbait shads zijn vanaf eind juli verkrijgbaar complete verpakkingen van één shad. Terwijl nu ook de losse jigkoppen verkrijgbaar zijn in de gewichten 10-14 en 18 gram.


De nieuwe verpakking van de Gutsbait.

Als haak heeft met uiteraard gekozen voor de Gamakatsu Worm 330 in zowel de 2 als de 3/-0 uitvoering. Dankzij het unieke nieuwe systeem is geen heksentoer meer om de haak via “omwegen” goed te kunnen bevestigen terwijl de actie van deze shad de concurrentie het nakijken geeft! Kortom echte toppers!


De gewichten 10-14 en 18 gram.

De zaterdagen 23-30 juni en 7 en 14 juli heb ik nog enkele plaatsen vrij tijdens mijn leerzame zeebaarsclinic. Kijk voor meer info even op mijn site www.zeebaarsworkshops.net of bel me even 0031 (0)62001 6129


Dikke vis aan de grote Subwalk

Wil je een dag met de boot het zeebaarsrijke Europoortgebied onveilig maken neem dan even contact op met Patrick Verbrugge info@thebasscompany.nl bellen kan uiteraard ook 0031 (0)61444 5245

Stekel ze,
The Bass Whisperer.

ANDEREN LAZEN OOK