image description

Zicht op Zeebaars 318

Ze zijn nog behoorlijk mager

Gisteren hebben we met de boot de uitgestrekte havens en kanalen in het uitgestrekte Europoort gebied “onveilig” gemaakt. Maar tjonge jonge ….wat was het moeilijk om een visje te verleiden. Rond het hoge water ging het gelukkig effe lekker los en vingen we regelmatig een baarsje.


Nu eind mei 2018 moeten we het tot nu toe doen met één enkele vis van 60 cm.

Verreweg de meeste vissen gingen voor de diepduikende (vooral de Hot Head) X-Rappies. Ook de stekken die normaliter juist tijdens het laatste “restje” afgaand water voor de nodige verrassingen konden zorgen leken wel uitgestorven! Maar goed ondanks dat wisten we toch nog dik de dubbele cijfers te halen dus mochten we achteraf zeker niet klagen.


Mooie vis tijdens het afgaande water


Wat op viel was dat veel baarzen nog aan de magere kant waren. Logisch want het paairitueel is bijna ten einde dus hebben ze flink wat lichaamsgewicht in moeten leveren. Toch vang je zo nu en dan ineens tussendoor weer zo’n mooie volgevreten dikke knuppel.


Een mooie herindering rond eind mei 2017 vingen we op een dag maar liefst vier 80ers aan de Subwalk


Ik vergeet nooit de dag ergens eind mei vorig jaar toen het rond het eind van de pier even helemaal los ging op de grote Subwalk (Green Olive) en we de ene na de andere dikke vis wisten te vangen. Zo zie je maar dat je er geen peil op kunt trekken.Er is maar één methode gewoon hééél veel uren maken! Dan komt de beloning meestal vanzelf! Mocht je zin hebben om zondag aan te schuiven tijdens mijn workshop ik heb nog enkele plaatsen vrij bel dan even 0031 (0)6 2001 6129.

Fijn weekend.
Stekel ze,
The Bass Whisperer.
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De Hengelsport Westland bokaal
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars 357
Willem Moorman -