image description

Zicht op zeebaars 315 : Ze zijn gearriveerd!


Het heeft ruim een maand langer geduurd dan vorig jaar maar eindelijk zijn er behoorlijke scholen zeebaarzen de havens en de kanalen van het Europoortgebied binnen getrokken.

Het gaat over het algemeen over vissen van pakweg 40 cm. maar de pret is er niet minder om. Zo nu en dan knalt er eens een dikke 60er op je kunstaas maar die liggen nu eenmaal niet voor het opscheppen! De kans dat je momenteel een zeebaarsje kunt vangen is dan ook vrij reëel.


Weer volop mooie brasems vanaf mijn steigertje.Onze laatste sessies in de Waterweg leverde iedere keer wel vis op. De Stenenglooiing is momenteel DE hotspot. Daar worden vooral tijdens de invallende duisternis en het donker soms behoorlijke aantallen baarzen gevangen. Ook de visserij vanuit de boot is eindelijk een beetje aangetrokken ook hier geen supergrote vissen maar gewoon een leuke visserij.


Patrick met de eerste van het nieuwe seizoen!


Net 45 cm maarrr... ik was er heel blij mee.


Mijn 2e baars van dit seizoen was al weer behoorlijk sterk.

Ook vanaf het strand van de tweede Maasvlakte worden zo nu en dan mooie zeebaarzen gevangen. Ruud Manneke ving er daar maar liefst 8 stuks aan een zagertje op super licht materiaal! Topsport aldus Ruud. Patrick Verbrugge heeft zijn eerste bootsessies met een aantal mooie vissen af kunnen sluiten. Oké, er moesten dan wel veel uren voor worden gemaakt maar ja dat hoort er nu eenmaal bij nietwaar.


Soms mooie vissen tijdens de schemering. Kijk voor een daggie/nacchie zeebaarzen op mijn website bij Patrick hij verzorgd voor jou een uniek avontuur!


De Raymarine liegt niet de zeebaars is "on the run! "

A.s. zaterdag geef ik mijn volgende zeebaarsworkshop alweer. We vissen die dag van het hoge naar het lage water. Voor mij het beste tij wat er bestaat. Heb ook jij zin om eens mee te doen aan zo’n leerzame, gezellige workshop kijk dan even op mijn site www.zeebaarsworkshops.net daar vind je alle informatie die je nodig hebt.


Overal langs de kust worden nu behoorlijk wat zeebaarzen gevangen. Ruud Manneke ving 8 leuke vissen aan licht matriaal topsport dus!

Je kan me uiteraard ook even mailen joopvis@caiway.nl of bellen 0031 (0)6 2001 6129. Mocht je zelf geen goede zeebaarsuitrusting hebben dan zorg ik daar tijdens de cursus helemaal gratis voor. Ook het kunstaas is tijdens de cursus geheel gratis voorhanden. Ik garandeer je dat je na zo’n workshop alle ins en outs van deze spannende visserij onder de knie hebt en je dus overal langs de gehele kust je zeebaarsje kunt vangen!  

Stekel ze,
The Bass Whisperer.
Joop.