image description

Zicht op zeebaars 312: Leven in de brouwerij!

Zicht op zeebaars 312

Leven in de brouwerij!

Door Joop Folkers

Toen ik vanochtend met mijn hond op het strand liep viel het me op dat er ineens zomaar van de één op de andere dag volop sterntjes net achter de (rustige) branding aan het duiken waren.

Dankzij het mooie, warme weer van de afgelopen dagen is de zeewatertemperatuur eindelijk opgelopen naar zo’n 8 graden. Pff werd wel tijd zeg. Vorig jaar vingen we onze eerste baarzen al op 4 april maar goed dat was vorig jaar en toen had vriend zon de watertemperatuur al opgestuwd naar ruim 12 graden!


Op verzoek geef ik ook cursussen in het Europoortgebied.

Een uurtje geleden gaf de site van Rijkswaterstaat aan dat de watertemperatuur in de Waterweg inmiddels was opgelopen tot 10,8 graden dus het wordt zo langzamerhand tijd voor mijn eerste zeebaarssessie!


Dit soort zeebaarzen kun ook jij verwachten na zo'n cursus!

Juist omdat door het koude voorjaar de zeewatertemperatuur zo lang rond de 6 graden bleef hangen heb ik mijn eerste zeebaarsworkshop uitgesteld naar zaterdag 28 april. Een mooie richtdatum waarbij de temperatuur zo’n 12 graden of iets hoger zal zijn.


Na de dril weer netjes terug naar moeder natuur.

De juist temperatuur om vriend zeebaars te activeren. Ik heb voor zaterdag 28 april nog enkele plaatsen vrij dus wat houd je tegen om eens zo’n leerzame zeebaars clinic te volgen rond het beste zeebaarsgebied van Nederland.


Mooie eerste zeebaars voor één van deelnemers regelmatig mooie vissen tijdens de workshops!

Ik word regelmatig door vissers gebeld die heel graag zo’n cursus willen volgen maar totaal geen idee hebben met wat voor kunstaas en materiaal ze de zeebaars moeten belagen. Voor de deelnemers van mijn workshops is dat geen probleem want ik zorg geheel gratis voor zowel het kunstaas en het hengelmateriaal indien dat nodig is.


Regelmatig mooie vissen tijdens de workshops!

Dus geen extra kosten. Uiteraard geef ik je tijdens zo’n clinic alle info over het te gebruiken materiaal en de manier van vissen. Zeebaars is over het algemeen een moeilijke vissoort om te verleiden. Vaak zijn hele kleine details van groter belang dan dat je denkt! Net zoals tonijn vreet ook vriend zeebaars vrijwel uitsluitend dat wat de natuur hem op dat moment biedt.


De pier van Hoek van Holland de stek waar ik mijn workshops geef!

Zo is het bijvoorbeeld in het begin van het seizoen (april mei) de Waterweg vergeven van het speldaas dus is het logisch dat je daar je aasaanbieding op dat moment aan moet aanpassen! Al deze kleine facetten spelen uiteindelijk een super belangrijke rol tijdens deze visserij.


Dikke vissen ook vanaf de pier!

En geloof me, don’t worry, na zo’n workshop ken jij alle ins en outs van deze boeiende visserij en kun je met je opgedane kennis overal langs de gehele kust terecht omdat de manier van vissen is uiteindelijk overal hetzelfde is. Ik leer je ook precies hoe je de beste kans maakt op (snel) stromend water maaaarrr…. ook hoe je je kunstaas juist weer aan moet bieden als je in water vist waar je nauwelijks te maken hebt met getijdestroom!


Tevreden deelnemers !

Kortom na ruim 4 uur ben je een volleerd zeebaarsvisser! Geinteresseerd stuur me dan even een mailtje joopvis@caiway.nl of kijk even op mijn uitgebreide site www.zeebaarsworkshops.net deze site kun je links van het artikel aanklikken! Uiteraard kun je me altijd even bellen 0031 (0)6 2001 6129.

Ik geef mijn cursussen gedurende 7 dagen in de week door mits ik minimaal 3 deelnemers heb. Ook organiseer ik clinics voor groepen (tot max. 10 personen) dus heb je eens zin om met een aantal collega’s of vrienden (vrijgezellen dag!) zo’n leerzame cursus te volgen neem dan even contact met me op.

Stekel ze,
The Bass Whisperer
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK