image description

Zicht op zeebaars 303 Herrie rond de oppervlakte

Zicht op zeebaars 303   

Herrie rond de oppervlakte  

Allereerst alsnog de beste wensen voor 2018. Eerste vereiste is een goede gezondheid dan komt de rest vanzelf wel! 

De kortste dag zit er al gelukkig al weer op. Dat houdt in dat de dagen al weer heel langzaam aan het lengen zijn. Het geeft mij altijd weer een fantastisch gevoel dat je rond begin april de eerste zeebaarzen al weer kunt verwachten.

Oké, natuurlijk liggen ze dan nog niet voor het ‘opscheppen’ maar het idee dat je kans al weer maakt op zo’n eerste boem geeft mij altijd weer een super speciaal gevoel. 


Mooie baars voor Patrick.

Vorig jaar kon ik mijn eerste aanbeet al op 4(!) april noteren. Het seizoen 2017/2018 hebben we op een fantastische manier af kunnen sluiten rond de alom bekende uitlaatsluis van de energiecentrale aan de Maasvlakte. 


Dikke vis voor Nick.

We wisten er ondanks het sombere, herfstweer toch nog hele mooie zeebaarzen te vangen aan vrijwel uitsluitend oppervlaktepluggen en niet te vergeten vriend Subwalk.

Het was een grandioos gezicht om zowel grote als kleinere zeebaarzen achter je plug aan te zien jagen. Deze visuele manier van vissen blijft voor mij toch verreweg het mooiste wat er bestaat. 


Ook Marc had plezier in de visserij.

Soms werd tijdens één drift de plug tot wel vijf keer geattaqueerd of uit het water ‘gekopt’ en volgden vooral de kleinere vissen ons kunstaas tot op pakweg drie meter uit de kant. 

Vriend zeebaars aasde meestal heel heftig in korte periodes. Ze zwommen dan jagend in grote scholen richting uitlaat om na hun vreetorgie weer in de richting het diepere water van de havens te trekken. 


Zo nu en dan een dikke 80er.

Je kon dit veelal mooi volgen door de concentraties duikende meeuwen in de gaten te houden. Had je de mazzel dat je je plug precies tussen zo’n school jagende baars kon presenteren dan was succes verzekerd. 

Kortom, het was een mooie afsluiting waarbij menig zeebaarsvisser zijn hart op heeft kunnen halen. Gezien de goede vroege vangstresultaten van het afgelopen seizoen heb ik besloten om op zaterdag 14 april te starten met mijn eerste zeebaarsworkshops. 


Begin november nog mooie baarzen tijdens mijn workshops!

Ben ook jij nieuwsgierig hoe zo’n harde zeebaarsaanbeet aanvoelt om daarna zo’n spannende, enerverende dril aan te gaan met de sterkste sportvis die er langs onze kust voorkomt, schrijf je dan nu in voor zo’n leerzame zeebaarsworkshop.


Eind oktober tevreden klanten met mooie dikke baarzen!

Wil je dolgraag een zeebaars clinic volgen maar heb je zelf niet het geschikte materiaal dan zorg ik daar geheel kosteloos voor. Alle soorten kunstaas (shads-twisters-pluggen) zijn tijdens de cursus geheel gratis te gebruiken. 

Ik garandeer je dat je binnen een tijdsbestek van vier uur alle ins en outs van deze spectaculaire visserij onder de knie hebt en je jezelf dus een volleerd zeebaarsvisser mag noemen! Kijk voor meer info even op mijn site www.zeebaarsworkshops.net of mail me even joopvis@caiway.nl bellen kan uiteraard ook 0031-(0)62001 6129

Stekel ze,
The Bass Whisperer,
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De Allrounder 98
Willem Moorman -
image description
Alesund gaat door!
Willem Moorman -