image description

Zicht op zeebaars 301 Seizoen nadert einde

Zicht op zeebaars 301  

Seizoen nadert einde  

Door Joop Folkers

Zoals ieder jaar nadert ook dit zeebaarsseizoen zijn eind. 

Oke, rond enkele warmwateruitlaten langs onze kust wordt er zo nu en dan nog wel een zeebaarsje gevangen, maar op de gerenommeerde stekken zoals de pier van Hoek van Holland en het Europoortgebied zijn de vangkansen vrijwel gereduceerd tot een dikke 0! 

Al bij al was het een topseizoen waarbij ik maar liefst 12 dikke 80ers op mijn lijstje bij mocht schrijven. In en rond het uitgebreide Europoortgebied barstte het werkelijk van de zeebaars(jes).

De meeste vissen haalden de lengte van 40 centimeter nauwelijks maar de sport was er daarom niet minder om. 

Aantallen van 10 of meer vissen waren dan ook geen uitzondering. Aan de ene kant mooi als we naar de toekomst kijken terwijl ik het aan de andere kant wel een teken aan de wand vind dat er veel minder vissen van rond de 60 centimeter rondzwemmen.  

Maar goed, de tijd zal het leren en ga ik me alweer opmaken voor een nieuw zeebaarsseizoen. 

Tijdens enkele trips met de Wahoo vanuit IJmuiden werden er soms nog mooie dikke zeebaarzen gevangen.

Zolang de zeewatertemperatuur zo rond de 10 graden blijft schommelen, blijf je zeker rond de verre wrakken nog steeds kans maken op zo’n dikke stekel.  

Maaaaarrr…. uiteraard blijf ik de komende maanden gewoon lekker doorvissen. Mijn dozen zeebaarskunstaas heb ik verruild voor mijn bont gekleurde collectie snoekbaarsshads.

De aanbeten van vriend snoekbaars doen nauwelijks onder voor die van een zeebaars. Alleen staat de dril van zo’n zoetwaterrover in een schril contrast met die van een zeebaars. 

Maar goed, het is een fantastische aanvulling voor de komende maanden.

Stekel ze,
The Bass Whisperer,
Joop

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De Allrounder 98
Willem Moorman -
image description
Gezien bij… Bigstreamers.com + filmpje
Willem Moorman -