image description

Zicht op zeebaars 300 Zeebaars is nog niet weg

Zicht op zeebaars 300  

Zeebaars is nog niet weg  

Door Joop Folkers

Zo dan….hierbij alweer de 300e aflevering van Zicht op zeebaars! Ik vind het fantastisch leuk om deze korte artikelen te schrijven.

Het is altijd weer een kunst om ‘verse’ foto’s te maken maar dat is tot op heden aardig gelukt. Ik wil de trouwe lezers van deze zeer gewaardeerde rubriek bedanken voor hun leuke reacties. Ik zeg …. We gaan gewoon door op naar de 500!   

Mede dankzij de relatief hoge zeewatertemperatuur hebben we de afgelopen week weer behoorlijk wat mooie gezonde zeebaarzen weten te vangen.

Zowel de Waterweg als het Europoortgebied waren de aangewezen stekken voor een geslaagde sessie. 

De harde noordenwind maakte het vissen vanaf de pier in de Hoek soms vrijwel onmogelijk. Maar als je dan rond het lage water eindelijk de pier op kon maakte je een goede kans op zo’n dikke najaarsknuppel. 

Verreweg de meeste vissen konden worden verleid met de zo langzamerhand niet meer weg te denken zelfgemaakte lepels voorzien van een twister. Ook de oppervlakte plug en uiteraard de Subwalk bleken weer eens in trek. 

Na ruim 20 gecancelde afspraken heb ik uiteindelijk met Marc (eindredacteur van TF) een fantastische zeebaars sessie vervist!

Met name de oppervlakteplug was favoriet.

Keer op keer torpedeerden vooral kleinere baarzen ons kunstaas. 

Een fantastische sport zo rond het eind van oktober.

Kortom een waanzinnige afsluiter van een succesvol zeebaars seizoen waarin ik maar liefst 14 baarzen boven de 80 centimeter mocht noteren en dat is wel eens anders geweest! 

Op zaterdag 11 november organiseer ik op verzoek nog één zeebaarsworkshop. Daarna sluit ik de tent en ga ik me alweer vol gas voorbereiden op het nieuwe seizoen en de snoekbaarsvisserij vanaf de kant. Kortom genoeg actie dus de komende maanden. 

Omdat we dit jaar onze eerste zeebaarzen alweer op 4(!) april wisten te vangen heb ik besloten om in 2018 rond de tweede week van april te starten met mijn nieuwe clinics. Mocht je je alvast op willen geven voor zo’n gezellige, leerzame cursus stuur dan effe een mailtje naar joopvis@caiway.nl of bel even naar 0031 (0)62001 6129. 

En je weet het als je zelf niet over het juiste materiaal beschikt zorg ik daar geheel gratis voor. Kijk voor meer info even op mijn site www.zeebaarsworkshops.net 

Stekel ze,
The Bass Whisperer,
Joop

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De Allrounder 98
Willem Moorman -
image description
Gezien bij… Bigstreamers.com + filmpje
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars 350
Willem Moorman -